Imao sam 2.5 TDI,služio nas dosta vremena bez ikakvih problema,samo sipaj i gas.To što .nOKe govori da bježiš od tog motora je zbog toga što kod nas slabo ko održava ovaj motor jer je fkt skupo održavanje,ali zato ima predobar zvuk
Kod mene bio onaj od 180 ks,njega gledaj,nipošto onaj od 110 kw-150 ks i da čuvaj se automatika kod njih
Samo gledaj da je održavan 2.5 tdi,tad ne bi trebao imati kvarova,mada je to teško naći.Izbjegavaj automatik ako ti nije do ulaganja,ako ćeš 2.5 onda barem ganjaj manualca,barem problem manje.Znam da je kod mene na A6ci stalno trzalo auto kad hoću krenit.
Kako ces molim te znati je li odrzavan ili ne, sta ces otvarat motor pa gledati kakve su bregaste klackalice, senzori bregastih, puma jedna, druga ?
Ovo sto ti ja kazem kazem ti jer sam imao taj motor, i znam sam sta kupujem i svjesno sam ga kupio i isto tako sam se napravio pametan pa uzeo auto iako ima 21321 problema sa njim i kockao sam se..
Na kraju sam za 3 godine ulozio preko 7000 u taj auto, iako je "bio odrzavan" ali bregaste, klackalice, pumpa, mjenjac, senzori bregastih, na kraju kad smo ga prodali nakon nekih 4-5 mjeseci mu je crkao i turbo.. Ne kazem ja da se treba auto vozit i ne servisirat ga nikad, ali taj motor sam po sebi nema nikakvog smisla jer trosi a ne ide, plus ima milion problema .. ako bi vec uzimao a6, ganjao bi prije 1.9 tdi sa 130ks i chipovao ga i isao bi bolje nego iti jedan taj 2.5 a bio bi miran sto se tice tih nekih glupih kvarova i problema koje ima 2.5..
Pored toga, ima i benzinaca pa moze se izabrati..
E sad vezano za tvoj auto, moguc da ti nisi imao problema sa tim autom, ali onaj poslije tebe ko ga kupi imat ce sigurno, taj motor jednostavno sam po sebi, konstrukcijski ima mane i probleme, to su stvari koje jednostavno servisiranjem ne mozes izbjeci..
Ugl da ne duzim, moj je bio 2003 god 114kW ("noviji motor") onaj "bez problema" .. sa nekih 300k na satu
ovo tvoje za zvuk necu komentarisati, od svih dizela, dizel sestak zvuci preglupo, pogotovo taj 2.5 zvuci isto kao traktor.. fuj