Ja sam prije 3 godine gledao 2.4 benz, bez boje, bez unutrasnjost, quattras, manje - vise full oprema (nije imao navigaciju i siber) i ovaj sto sam ja gledao bio je limuzina (ja sam trazio karavan)
Jako dobro ocuvan tamo-vamo, bas sa tim motorom, i istrazivao sam dosta oko toga, to su jako zahvalni motori u tim autima, 2.4, 2.6, 2.8, 3,0 (u starijim i ovim generacijama).. Nisu neki extra veliki potrosaci, sve ti zavisi koliko ti je teska noga, logicno, quattro ti je jos litar-dva, ali razmisli da li ces uzeti quattra zbog odrzavanja..
Da ne duljim puno o motoru, ostavit cu da neko pise ko vise zna, reci cu ti nesto vise o autu buduci da ga imamo u porodici vec 3 god..
Auto je savrsen za putovanja, jako udoban, prostran, buduci da si ti visok, neces imati problema sa namjestanjem sjedista kada neko udje da sjede iza tebe i ostalo.. Ovaj sto ja imam ima neku dodatnu izolaciju u vratima, i dupla stakla tako da nema apsolutno nikakve buke dok se vozis, cak i pri vecim brzinama. Sto se tice trapa, nije osjetljiv ko na passatu, ali ima dosta toga sto se mjenja od potrosnih dijelova, stim da je jako dobro projektovano, pa ako pazis, ne otkazuje tako cesto. Mi smo sa ovim audijem presli vec oko 100 000 i prezadovoljni smo stvarno, cak ni sa tim 2.5tdi nismo imali problema do sada, nadam se da necemo ni u buduce iako ga planiramo prodati..
Bilo kako bilo, ako hoces prostran, udoban, komforan, kvalitetan auto, siguran, za putovanja, to je definitivno auto za to, svakom bi ga preporucio.. I da, moram reci i da sam se vozio u generaciji poslije (2005 god i dalje) ali udobnost nije ni 10% kako je u ovom autu.
Sto se kupovine tice, cuvaj se kilometara, ova auta po njemackoj prelaze i po 800 000 pa ih bosnjo vrati to znas, dobro pregledaj sve sitnice, izdrzljivi su pravo pa se ne vidi na njima, znaci ismaru ili muhicu nek prerove elektroniku, pogledaj sve sitnice (pedale kocnice, gasa, volan, sjedista, plastike klime, svjetala itdi td)
sretno