Honda Civic Type R vs VW Golf R - Top Gear: Drag Races

Honda Civic Type R vs VW Golf R - Top Gear: Drag Races

Član
Type r zagadjuje skoro duplo manje od R jako zanimljivo s obzirom da je vw jaako ekoloski osvjesten brend.
Ne sad ozb po svemu sto sam gledao niko nece moci parirati focusu rs jedini kriterij je osmjeh na licu a ne neka potezanj, nurburgring vremena...
 
Član
Ne znam za teb meni je megane uzimao svima primat koji god test pobjedjivao je cak su ga porediili s caymanom jednom. Predhodni rs je puno konja na prednjim tockovima koji se i nisu bas mogli prenijeti zato je logican sliijed bio pogon naa 4 tocka.
 
Nije baš bio neupotrebljiv sa 300+ KS na prednjoj osovini. Novi je dobio awd više zbog zabavnog karaktera vozila nego zbog same trakcije na koju isključivo pucaju konkurenti.
Npr. Audi sa quattro pogonom se do određene situacije ponaša kao da ima samo prednji pogon i preupravlja odn. ide nosom ravno iz krivine.
Ljudi često miješaju prednost awd-a na samom startu ili vožnju po snijegu i ponašanje pri oštrijoj vožnji po krivinama ili stazi.
 
Haldex=0 u poredjenju sa mehanickim 4x4 sistemima, sa diferencijalima pravim-mehanickim, nikakve elektronske gluposti, ili je 4x4 ili nije, a ovi sto nisu full time/active 4x4 bolje su se pokazali u varijanti zadnje vuce pa po potrebi da salje na prednje tockove, ovo je meni totalan apsurd slat snagu na zadnje kad prednji proklizu :D:D, bmw i nissan su to skoro usavrsili :)
 
Top