RE: Honda Civic ED7
Zvao me je Menja danas, btw hvala jos jednom Menja
uglavnom probat cu sutra kad se vratim iz Osijeka to sto si mi reko, da dignem na dizalicu, pa rukom il necim cimam lijevo-desno, mozda zaista nije nalegla kako treba opruga.
Inace, velike selene nisam vadio, nego kao sto rekoh gore sve skupa znaci kompletan zadnji trap u komadu skinuo sa crx i takvog prebacio na civica, samo opruge svoje prebacio , jer su sve 4 iste,a na crx su 3 H&R plave, a jedna je crvena i razlika sem u boji je i u broju krugova, 10 na spram 12.
Balans stangu nisam stavio jos,jer na EC8 sasiji nema nosaca za nju, nema se na sta nasarafit, to cu moram naknadno odradit pa onda.
@Adi: ne znam, pretpostavka je minimalno 135,a maks 140-145. JER d16a8 u odnosu na d16a9 ima cat i lambda sondu i kao takav je fabricki zagusen,ali zato ima visu kompresiju 9:5:1 u odnosu na a9 , znam da wiki kaze da imaju istu,ali sam nasao na pouzdanim forumima ovu informaciju, tako da se smatra da je a8ica jaca od a9 kad se cat skine, uglavnom dakle neki cak pretpostavljaju da ovaj a8 bez cat ima 140 ks, to neam pojma, samo kazem sta sam procito na stranim forumima,ipak ima logike ako je razika izmedju a6 i a7 (opet jedan ima cat drugi nema) i razlika je 7 ks, dakle a8/a9 za koje se smatra da imaju 130-135 (nigdje nema tacan podatak) kad se sa a8ice skine taj prokleti cat mora imat povecanje od minimalno 7 ks. Malo sam zapetljo,al eto. Ovaj moj uz to ima jos i spustenu glavu,visokokompresione kipove, port&polish usisa i izduva, olaksan zamajac, necu nista govorit koliko je tu dobijeno, mogu samo bubat jedno 140 ks.
Toliko