Hmm... Do mene ili do volana??:D

Hmm... Do mene ili do volana??:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

IGY

Član
evo moje iskustvo sa tim istim problemom n istoj strani
isto tako kad smotam iz desne u ljevu pnekad kucne malo i kao zapne volan
i vozao sam tako 15-tak dana i odem na SR u Osijek i tamo mi odalami mjenjac, iz jos nepoznatih razloga
na kraju je to kuckanje preslo u povece zapinjanje i dok se nije razletio mjenjac, puklo zvono mjenjaca i iscurilo svo ulje, i auto ostao tamo :icon_sad:
otidzi i provjeri fino jeli sve u redu sa mjenjacme, meni kad se to desilo mogao sam normalno usaltati u svaku brzinu, cak sam i vozio auto nisam ga slepao, ali to kuckanje i lupanje (zapinjanje) je bilo nemoguce
 
Član
Hvala svima na odgovorima, izgleda ipak da cu se morati uhvatiti mehanicara naredne sedmice pa da to sve fino pretrese, jer ako ja pocnem da to gledam samo cu se jos vise iznervirati. Odoh sada sam da pregledam ulje u servu, i da pregledam stabilizatore.
A meni je cudno sto ne pravi nikakav zvuk vec samo kao da volan malo, vjerovatno teza ruka ne bi to ni primjetila, ali zapne. To je minorno, ali mi trga zivce.
Hvala svima jos jednom na podbrobnim odgovorima.
 
isti problem i u mene vec 4 dana evo prelazak s lijeve u desnu stranu i obrnuto javi se na sec neki zvuk kao metal da od nesto struze auto vec tri puta na dizalici nista mehanicar nemoze naci i vozali i probavali nista a pocelo je da mi pravo ide na zivce:icon_mad:
 
Član
Meni se isto dešavalo ali kod mene je bilo kad motam u obje strane... zamijenio ležajeva amortizera i sada sve ok!!!
 
Član
Ne bih da se pravim puno pametan,ali pogledaj krst volana da nije malo zapekao pa ga podmazi,jer se mom drugu tako desilo na Ford Fiesti otezao mu se volan preko noci.
 
Član
Pregledao ulje u servu ok,
moram jos stabilizatore, mada sumnjam da je to. Jedino sto rece zilla, mozda aksijalni lezajevi...
A moze i krst volana, ima onaj saraf, moze se stimati, ili da nije popustio...
 
Član
Aksijalni ležaj amortizera kod ŠKORE ti je 9KM i isto toliko ona guma tako da ti to nije velika investicija a možda riješi problem...
 
Član
Te aksijalne kod skore nemoj kupovat, mjenjat ces ih za mjesec dva opet. Nevaljaju nicemu. Nadji gdje kakve kvalitetnije.
 
Član
TDIpower- i ja se nadam da ću to uskoro riješiti, ebote kad sam imao vremena na pretek onda nije bilo nikakvih kvarova, a sada nemam vremena a sitnica pun qrac...:(

Aksijalne nisam pregledao, to cu na dizalicu kad ga podignem vidjeti da li "leti" tocak preko... A ne čuju se, bar ne osjetim hlupanje... Mada to nije mjerilo. A inače vidjet ću koliko su originalni, pa zamijeniti... Morat ću se "vjeriti" za nekog dobrog mehaničara naredne sedmice... Pa ako ima neki dobar prijedlog za VW meštra neka ostavi ovdje ili PP... Ali da ne bude neki što voli da priča o kretanju fluida u tečnom agregatnom stanju dok mijenja zadnje selene.(metafora da mi prosipa šuplju kako je jebeno zamjeniti selen)

Hvala svima na trudu i tipkanju...
 
Član
original bi trebali biti oko 50km komad u ASA ili AC Quattro. (meni za njemacku izbaci cijenu 22 eura).
 
Član
Vidjet ću danas to.
Nego zna li iko nekog dobrog VW majstora?? Ali baš dobrog, treba mi dijagnoza za to.
 
Član
Ljudi hellppp... Dajte mi broj nekog majstora dobrog, nemam vremena da sada idem i ispitujem ljude koji si najbolji majstori... Je li iko cuo za nekog Jakaru iz Podlugova??? Ima i neki sa Jezera, tako mi rekose danas... Treba mi dijagnoza za ovaj,hajmo ga nazvati, problem...:icon_confused::icon_question:
 
dodji sutra do mene u Blazuj ako hoces da pogledam,nekosta te nista

dodji do mene u Blazuj da pogledam,nekosta te nista
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top