High Input 5 pinova Kakao spojiti?

High Input 5 pinova Kakao spojiti?

Član
Imam problem oko spajanja high input sa pojačala i dovoda od zvučnika.
Imam 5 pinova za 2 izlaza a dovodim samo plus i minus sa jednog zvucnika. Kako ovo treba spojiti da bi woofer ispod sjedišta radio a niskoj frekv. A u dvosistemci na ostalim frekv.? Kablovi su Eton BAK za bmw f34...ima evo i neko objašnjenje..ali neznam kako.15512909018625814813151631789322.jpg
 
Član
Ne znam tačno kakvo ti je pojačalo, ali većina ima posebno podešavanja za to što tebi treba, tzv LPF(low pass filter) i to se uključi da propušta samo zvuk niske frekvencije prema zvučniku, odnosno bass i sada npr. na lijevoj strani se uključi taj LPF i na toj strani će propuštati samo zvukove ispod zadate(napisane) frekvencije prema tom zvučniku/zvučnicima, dok na drugoj strani gdje je to isključeno pušta sve frekvencije prema zvučniku/zvučnicima. Ovo je opet u slučaju kada hoćeš dodati još jedno pojačalo, a ne znam da li je u tebe to slučaj ili nešto drugo. Sa Njemačkim sam nula bodova pa ne razumijem šta piše da bi mogao skontati tačno na šta se spajaju ti zablovi i za šta služe, a ne vjerujem opet da ćeš sve moći sa jednog zvučnika izvesti.
 

Prilozi

  • low pass filter.jpg
    low pass filter.jpg
    244,9 KB · Pregleda: 4
Član
Problem je u mom slučaju što imam high input od pojačala sa 5 žica kao što se vidi na slici lijevo i to je za 2 kanala na pojacalu a desno je kablo na kojem imam samo 2 žice koje trebam spojiti na ovih 5 od pojačala. High input ima 2 plusa 2 minusa i masu. Pojačalo od 4 kanala a dovodim pomoću 2 kabla. Dakle 2 puta po 5 pinova na 2 puta 2 žice.
 
Član
Desno ja vidim 3 para žica, za šta služe ostala dva para ?
Neka pojačala imaju opciju STEREO/MONO, ali slabo sam na kojem pojačalu to vidio, to vjerovatno imaju pojačala sa dva kanala.
Ne vjeujem da smiješ uraditi paralelno spajanje, da spojiš dva plusa i dva minusa high inputa na pojačalu, ja to nebi pokušavao jer bi moglo napraviti problem.
Ne znam kako bi se to moglo izvesti, ništa mi ne pada na pamet...
 
Član
3 para žica od kojih su po 2 para za dva izlaza na pojačalu. Dakle piše woofer i midhigh za dvosistemce i taj treci par Input koji ide na tih 5 žica. Zašto nema za input 2 para žica nego samo jedan...
 
Član
Meni ovo nekako liči da "woofer" daje izlaz za high input za pojačalo u kojem šalje samo zvukove niske frekvencije, odnosno da "woofer" i "mid-high" idu na high input dodatnog pojačala, a da input ide od zvučnika, kao u onih separatora, ne mogu se sjetiti kako se taj uređaj tačno zove, ali u njeg ide high input sa zvučnika i on dalje ima high input izlaze u kojma filtrira frekvenciju, na onaj šalje samo niske tonove, na onaj samo visoke tonove, a na treći šalje sve frekvencije tonova.

E ovako nešto
 
Top