Član
joj j aigram stalno LFS ali ne mogu otvoriti ostala auta da si bog
BLACK KNIGHT je napisao(la):Tek kada u GT4 ugasite trakciju i vozite na mokrom, i isprobate sve staze, istestirate sve, shvatite da to i nije bas tako realno..npr. kako auto bez trakcije vidno brze prolazi kroz krivine nego sa trakcijom? Probajte to na GTR 2, pa kada vam zadnji kraj zakaci zid i otpadne tocak (ili hauba, ili se prevrnete)vidjecete zasto ce vam poslije GTR-a 2 GT4 izgledati kao klasicna arkada...
trakcija nemoze biti "skoro ista" ni pomocu trikova prijatelju, znam.BLACK KNIGHT je napisao(la):Logicno je, ali ne da bude tolika razlika...na Nirburgringu, ja i jaran, Nissan 350 Z vs. isti, samo jedan sa trakcijom a drugi bez-da si vozac ne znam koji, onaj bez trakcije je brzi i to previse...i da bez trakcije stabilnost bude skoro ista kao sa trakcijom-to ima samo u GT-u...vjerovatno je u i pravom moto sportu trakcija uvedena zato sto su auta sporija sa njom,a stabilnija bez nje?!...ko zna...svasta je moguce...mozda i moto sport prilagodjavaju po GT-u...
Na TV-je davno bilo testiranje te ''vrhunske'' simulacije..pro-vozac je vozio Hondu NSX na stazi Laguna Seca u GT4, a onda je sjeo u pravo auto, na pravoj stazi..kad je to toliko vrhunski dobro odradjeno, ne znam zasto je on vozio na pravoj stazi skoro 4 sekunde sporije vrijeme, uz voznju na limitu;mozda nije dovoljno dobar vozac..i ne dokazujem nista, samo tvrdim da GT4 ni izbliza nije toliko simulativna igra;ko god je od mojih jarana probao GTR 2, Gt4 mu je postao smijesan;GT4 jeste dobar, ali ne najbolji..ko god sumnja, neka proba;i neka proba na GTR-u 2 voziti 550 Maranella, po kisi, bez trakcij;ili napraviti bilo kakvu usporedbu mokro-suho, trakcija on/off;sama cinjenica da u GT4 ne mozete voziti na mokrom na svakoj stazi (citaj kisi, koja u GT4 apsolutno ni ne pada) je dovoljan dokaz;a u GTR2 dozivite prolom oblaka..nemam raja nikakvu namjeru da se svadjam,samo tvrdim - probajte..ako ne budem u pravu, povlacim svaku rijec..a zaboravio sam spomenuti DAMAGE, kao jedan od najbitnijih elemenata realnosti, koji u GT4 potpuno izostaje..Svak drugacije dozivi igru, ako si ti pametniji od miliona ljudi i gomile strucnjaka kojima je posao da probaju svaki segmenat igre i da ocijene, i da, bas ti ljudi (strucnjaci)su proglasili GT4 najuvjerljivijom simulacijom voznje.
BLACK KNIGHT je napisao(la):Na TV-je davno bilo testiranje te ''vrhunske'' simulacije..pro-vozac je vozio Hondu NSX na stazi Laguna Seca u GT4, a onda je sjeo u pravo auto, na pravoj stazi..kad je to toliko vrhunski dobro odradjeno, ne znam zasto je on vozio na pravoj stazi skoro 4 sekunde sporije vrijeme, uz voznju na limitu;mozda nije dovoljno dobar vozac..i ne dokazujem nista, samo tvrdim da GT4 ni izbliza nije toliko simulativna igra;ko god je od mojih jarana probao GTR 2, Gt4 mu je postao smijesan;GT4 jeste dobar, ali ne najbolji..ko god sumnja, neka proba;i neka proba na GTR-u 2 voziti 550 Maranella, po kisi, bez trakcij;ili napraviti bilo kakvu usporedbu mokro-suho, trakcija on/off;sama cinjenica da u GT4 ne mozete voziti na mokrom na svakoj stazi (citaj kisi, koja u GT4 apsolutno ni ne pada) je dovoljan dokaz;a u GTR2 dozivite prolom oblaka..nemam raja nikakvu namjeru da se svadjam,samo tvrdim - probajte..ako ne budem u pravu, povlacim svaku rijec..a zaboravio sam spomenuti DAMAGE, kao jedan od najbitnijih elemenata realnosti, koji u GT4 potpuno izostaje..Svak drugacije dozivi igru, ako si ti pametniji od miliona ljudi i gomile strucnjaka kojima je posao da probaju svaki segmenat igre i da ocijene, i da, bas ti ljudi (strucnjaci)su proglasili GT4 najuvjerljivijom simulacijom voznje.