Gran Turismo 4

Gran Turismo 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
BLACK KNIGHT je napisao(la):
Tek kada u GT4 ugasite trakciju i vozite na mokrom, i isprobate sve staze, istestirate sve, shvatite da to i nije bas tako realno..npr. kako auto bez trakcije vidno brze prolazi kroz krivine nego sa trakcijom? Probajte to na GTR 2, pa kada vam zadnji kraj zakaci zid i otpadne tocak (ili hauba, ili se prevrnete)vidjecete zasto ce vam poslije GTR-a 2 GT4 izgledati kao klasicna arkada...

Eto koliko si pazio na detalje u igri, pa logicno je da ces sa ugasenom kontrolom proklizavanja brze proci kroz zavoj jer kad je upaljena kontrola mozes ti qrcu svom gas stiskati kad on nece da ga primi jer blinka onaj trokut od TSC-a...

Početnik
Logicno je, ali ne da bude tolika razlika...na Nirburgringu, ja i jaran, Nissan 350 Z vs. isti, samo jedan sa trakcijom a drugi bez-da si vozac ne znam koji, onaj bez trakcije je brzi i to previse...i da bez trakcije stabilnost bude skoro ista kao sa trakcijom-to ima samo u GT-u...vjerovatno je u i pravom moto sportu trakcija uvedena zato sto su auta sporija sa njom,a stabilnija bez nje?!...ko zna...svasta je moguce...mozda i moto sport prilagodjavaju po GT-u...

Član
Logicno je, ali ne da bude tolika razlika...na Nirburgringu, ja i jaran, Nissan 350 Z vs. isti, samo jedan sa trakcijom a drugi bez-da si vozac ne znam koji, onaj bez trakcije je brzi i to previse...i da bez trakcije stabilnost bude skoro ista kao sa trakcijom-to ima samo u GT-u...vjerovatno je u i pravom moto sportu trakcija uvedena zato sto su auta sporija sa njom,a stabilnija bez nje?!...ko zna...svasta je moguce...mozda i moto sport prilagodjavaju po GT-u...
trakcija nemoze biti "skoro ista" ni pomocu trikova prijatelju, znam.

Previse je proklizavanja bez trakcije, i neznam zasto ti pokusavam nesto dokazati.
Svak drugacije dozivi igru, ako si ti pametniji od miliona ljudi i gomile strucnjaka kojima je posao da probaju svaki segmenat igre i da ocijene, i da, bas ti ljudi (strucnjaci)su proglasili GT4 najuvjerljivijom simulacijom voznje.

Ako si ti nesto takvo skuzio onda si stvarno fenomen

Početnik
Svak drugacije dozivi igru, ako si ti pametniji od miliona ljudi i gomile strucnjaka kojima je posao da probaju svaki segmenat igre i da ocijene, i da, bas ti ljudi (strucnjaci)su proglasili GT4 najuvjerljivijom  simulacijom voznje.
Na TV-je davno bilo testiranje te ''vrhunske'' simulacije..pro-vozac je vozio Hondu NSX na stazi Laguna Seca u GT4, a onda je sjeo u pravo auto, na pravoj stazi..kad je to toliko vrhunski dobro odradjeno, ne znam zasto je on vozio na pravoj stazi skoro 4 sekunde sporije vrijeme, uz voznju na limitu;mozda nije dovoljno dobar vozac..i ne dokazujem nista, samo tvrdim da GT4 ni izbliza nije toliko simulativna igra;ko god je od mojih jarana probao GTR 2, Gt4 mu je postao smijesan;GT4 jeste dobar, ali ne najbolji..ko god sumnja, neka proba;i neka proba  na GTR-u 2 voziti 550 Maranella, po kisi, bez trakcij;ili napraviti bilo kakvu usporedbu mokro-suho, trakcija on/off;sama cinjenica da u GT4 ne mozete voziti na mokrom na svakoj stazi (citaj kisi, koja u GT4 apsolutno ni ne pada) je dovoljan dokaz;a u GTR2 dozivite prolom oblaka..nemam raja nikakvu namjeru da se svadjam,samo tvrdim - probajte..ako ne budem u pravu, povlacim svaku rijec..a zaboravio sam spomenuti DAMAGE, kao jedan od najbitnijih elemenata realnosti, koji u GT4 potpuno izostaje..

jooooj ebo vas damage i prolom oblaka,to uopce ne spada u GT-ovu koncepciju,nije njima do neke atraktivnosti i dramaticnosti (kao taj prolom oblaka i gluposti),GT tezi da da svu snagu svog engine-a usmjeri kao fizici auta,znaci neke prolome oblaka i damage su na drugoj (citaj zadnjoj) strani.

nisam igrao GTR iako sam cuo da se radi o dobroj simulaciji,ali i dalje jednoj koja se ne moze mjeriti sa GT-om,da li po fizici,po grafiki ne znam,samo znam da ih nisu stavili u isti rang.

Početnik
GT4 deklarira sam sebe  kao SIMULACIJU; ako ja udarim sa 200 na sat u zid, vratim se na stazu i nastavim da vozim, je li to simulacija? Kad smo kod engine-a fizike ponasanja automobila, sa vecinom ''trkackih automobila'' na GT4 je skoro nemoguce izletjeti sa staze (da bi se to uspjelo stvarno treba biti umjetnik), tolika im je trakcija i stabilnost, sto se ne bi bas reklo promatrajuci pravi motosport. A padanje kise ne bih nazvao dramaticnoscu, nego realnoscu. Samo ostaje sumnja da raznovrstan engine ponasanje auta na mokrom nije nasao mjesta u ovoj igri..Simulacija..Odakle onda trakcija na CRX-u u GT4?! Odakle na mk1?! SIMULACIJA?! Vozio sam Fiata Coupe-a i jos neke automobile koji imaju u igri, ukljucujuci CRX koji posjedujem, i odgovorno tvrdim da se uopste nisu toliko potrudili koliko tvrde pojedinci ovdje!! Uopste vozne karakteristike automobila su unakaradjene, narocito evropskih (ako se SLR onako ponasa u pravom zivotu, zaista su u Mercedesu nesposobni da naprave stabilan i upravljiv automobil). Ako se Pagani Zonda onako ponasa u pravom zivotu, treba ga uvrstiti u kategoriju super-otpada a ne super-sportasa!!! SIMULACIJA..

Početnik
A necu ni da komentarisen u koliku se glupost pretvori GT4 kada igraju dvojica, u split-screenu..jooj..sa lan-om je uredu, to su odradili korektno..ali simulativni split-screen..lol

Član
Svak drugacije dozivi igru, ako si ti pametniji od miliona ljudi i gomile strucnjaka kojima je posao da probaju svaki segmenat igre i da ocijene, i da, bas ti ljudi (strucnjaci)su proglasili GT4 najuvjerljivijom  simulacijom voznje.
Na TV-je davno bilo testiranje te ''vrhunske'' simulacije..pro-vozac je vozio Hondu NSX na stazi Laguna Seca u GT4, a onda je sjeo u pravo auto, na pravoj stazi..kad je to toliko vrhunski dobro odradjeno, ne znam zasto je on vozio na pravoj stazi skoro 4 sekunde sporije vrijeme, uz voznju na limitu;mozda nije dovoljno dobar vozac..i ne dokazujem nista, samo tvrdim da GT4 ni izbliza nije toliko simulativna igra;ko god je od mojih jarana probao GTR 2, Gt4 mu je postao smijesan;GT4 jeste dobar, ali ne najbolji..ko god sumnja, neka proba;i neka proba  na GTR-u 2 voziti 550 Maranella, po kisi, bez trakcij;ili napraviti bilo kakvu usporedbu mokro-suho, trakcija on/off;sama cinjenica da u GT4 ne mozete voziti na mokrom na svakoj stazi (citaj kisi, koja u GT4 apsolutno ni ne pada) je dovoljan dokaz;a u GTR2 dozivite prolom oblaka..nemam raja nikakvu namjeru da se svadjam,samo tvrdim - probajte..ako ne budem u pravu, povlacim svaku rijec..a zaboravio sam spomenuti DAMAGE, kao jedan od najbitnijih elemenata realnosti, koji u GT4 potpuno izostaje..

Taj strucnjak je Dzeremi Klarkson a emisija je Top Gear i ako si pomno pazio cuo bi da je on rekao da je razlika u tome da on nije profi vozac i ako takav ima MOZAK a da perfektan vozac ga NEAM i misli samo o sledecoj krivini.I kao sto on kaze da zna da moze u ekoj krivini kociti kasnije ali da stalno razmislja STA AKO. . .

samo da to pojasnim da ti to nije validan dokaz poredjenja realnosti

Početnik
ima ovde kod "nas" u komsiluku promocija na Kuwaiti Raceway ko se pokaze dobar za PS-om daju mu da provoza Nissana GT-Ra

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.