Član
stotinu ti infuzija nemas komporsije
Ma i ja sam poceo na to sumljat otvorim cep od ulja sad ono "duva" Neki dan ovaj majstor to gledao kaze nije puno normala..meni se cini da nije tako..Znam da mora duvat ali neznam da li mora bas toliko..

stotinu ti infuzija nemas komporsije
Nepovratni ventil imam i ja ali tek poslije bosch pumpe prema motoru.. ali dobro vi bolje dvojku poznajete ja nisam imao nikad dodira sa njomnije do toga ako je stavio nepovratni ventil, palio bi...
Nepovratni ventil imam i ja ali tek poslije bosch pumpe prema motoru.. ali dobro vi bolje dvojku poznajete ja nisam imao nikad dodira sa njom![]()
Da nisi uzeo kakve djubar grijace pa ne rade u startu ?
Sent from my E2303 using Tapatalk
Tteba tome koji dan da proradi naspi jos 10 ak litara I malo ga jace teraj,dok se motor ne smiri,osjetit ces 200 % razlikuKo da si znao da sam to juce uradio...kupim juce onu flasicu onde pise fol na cjeli rezervar ja saspem na 20-tak litara i malo ga dero i danas malo ali nista...ali vidjet cu jos..
Pardoniram i izvinjavam se pogrijesio sam.. Jucer sam gledaoKako ces poslije bos pumpe kad idu ona metalna crijeva na dizne...neznam gdje si mogao to stavit...
Po svemu gledajuci tvoj problem je u pumpi visokog pritiska jer inace grijaci da ne valjaju sibno bi oblak crnog dima na auspuh dizne da ne valjaju oblak bijelog dima il bi lupo ko traktor kompresije da nema nebi on tako lahko sastavio na guranje a sto kanfla cep kad odvrnes uljna pumpa pricepljena ili iberlauf zacepljen kako god dovuci napravicemo pozdrav i samo probaj niz vece brdo kakva je kompresija u prvu i pusti ga vidi hoce li kociti motor ili ce ubrzavati i pazi nederi puno moze otici u iber turu lahko