leonardo_kemo je napisao(la):jel imas tragova ulja u boci od vode?koliko je preslo auto?tvrda crijeva nisu uvijek posljedica krive glave,mogu biti i zbog niza drugih problema!
leonardo_kemo je napisao(la):jel imas tragova ulja u boci od vode?koliko je preslo auto?tvrda crijeva nisu uvijek posljedica krive glave,mogu biti i zbog niza drugih problema!
GolFanatiCars je napisao(la):moguce je da ti je termostat zakovao na zatvoreno pa samo povremeno bude vruce u kabini i zato su tvrda crijeva ja sam to jednom imao problem i rijesio ali sam morao mijenjati termostat i racvu jer je na njoj gubio vodu
moguce je da ti je i senzor temperature motora crkao pa laze temperaturu i ne otvara termostat
ErRoR je napisao(la):Da je vodena pumpa i da ne kruzi voda, auto bi prokuhalo... Nađi kakvo dobro brdo i pici u brdo, ako ti se temperatura popne i upali se mali ventilator, i nakon toga kada se budes spustao niz brdo temperatura normalno opadne, znaci da nije do VP a ni do dihtunga glave, moze ti biti da ti voda ne kruzi kroz mali hladnjak, ili su ti se potrosile klapne hladnog i toplog zraka, popipaj gumena crijeva koja idu u mali hladnjak ako su oba vruca, znaci da voda kruzi, ako je samo jedno znaci da on nije ok...
Sta ti se tocno desava ? Klapne se nelazae ispod table u kutiji za grijanje, moras skinuti srednju konzolu, i prekidace i imas jos sarafa, i ispod haube, al to ti nemoj radit...Jassmin je napisao(la):ErRoR je napisao(la):Da je vodena pumpa i da ne kruzi voda, auto bi prokuhalo... Nađi kakvo dobro brdo i pici u brdo, ako ti se temperatura popne i upali se mali ventilator, i nakon toga kada se budes spustao niz brdo temperatura normalno opadne, znaci da nije do VP a ni do dihtunga glave, moze ti biti da ti voda ne kruzi kroz mali hladnjak, ili su ti se potrosile klapne hladnog i toplog zraka, popipaj gumena crijeva koja idu u mali hladnjak ako su oba vruca, znaci da voda kruzi, ako je samo jedno znaci da on nije ok...
tačno to mi se i dešava...
te klapne gdje se nalaze?
ErRoR je napisao(la):Sta ti se tocno desava ? Klapne se nelazae ispod table u kutiji za grijanje, moras skinuti srednju konzolu, i prekidace i imas jos sarafa, i ispod haube, al to ti nemoj radit...Jassmin je napisao(la):ErRoR je napisao(la):Da je vodena pumpa i da ne kruzi voda, auto bi prokuhalo... Nađi kakvo dobro brdo i pici u brdo, ako ti se temperatura popne i upali se mali ventilator, i nakon toga kada se budes spustao niz brdo temperatura normalno opadne, znaci da nije do VP a ni do dihtunga glave, moze ti biti da ti voda ne kruzi kroz mali hladnjak, ili su ti se potrosile klapne hladnog i toplog zraka, popipaj gumena crijeva koja idu u mali hladnjak ako su oba vruca, znaci da voda kruzi, ako je samo jedno znaci da on nije ok...
tačno to mi se i dešava...
te klapne gdje se nalaze?
leonardo_kemo je napisao(la):hajd me poslusaj,kupi novi cep za bocu od vode,probaj,pa javi ako bude i dalje puhao crijevameni se na autu desavalo slicno,dnevno je znao izgubit i po 4l vode,kad je vruc motor odvrnem cep polako,zrak nikad da izadje,a sad sa novim cepom(kosta 4KM) vozim se 2 sata,odvrnem,nema ama bas ni malo zraka da sisti.problem je u tome sto svaki cep ima na sebi ozrake,ali ako se te ozrake zacepe,posljedica je stvaranja pritiska,samim ti popustaju sve selne i voda isparava.
ErRoR je napisao(la):Pad temperature na 90 stepeni? Ili mislis popne se na 90, pa opada, to ti je normalno, dakle dihtung glave nije, i termostat vjerojatno radi kao i pres prekidac, dakle procitaj ponovo sta sam ti gore napisao i zakljuci sta bi moglo da bude..