Kako nepomična , pa zbog čega služe klizači na kojima se čeljust pomjera?
Moguce je jer ono zajedno su komplet diskovi i disk plocice promjenjene napred nazad i gledam zadnja desna bas se potrosila dosta.jos malo i.moram je.mjenjati.mogu ce ne vrati dobro pa mi zato kad naglo tj jace stisnem malo zanese ili pak lijeva ne valja jer skroz slabo koci a rucnojCilindar ti nevalja jer ti rucna ne vraca najbolje Uvijek nakon potezanja ostane ti blago zategnuta i brze potrosi plocice a i sama boja diska kad uporedis nije ista
Probaj s jednom oprugom od kisobrana ubacis je na sajlu rucne da bolje vraca al to ti je samo preventivno rijesenje a mozda i trajno
pregledaj klijesta na toj strani gdje su plocice vise poderane moguce da ona ne vracaju.kod petice je to mana zapekne rucna ili cilindar i nevraca dovoljno.Moguce je jer ono zajedno su komplet diskovi i disk plocice promjenjene napred nazad i gledam zadnja desna bas se potrosila dosta.jos malo i.moram je.mjenjati.mogu ce ne vrati dobro pa mi zato kad naglo tj jace stisnem malo zanese ili pak lijeva ne valja jer skroz slabo koci a rucnoj
Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
hvala druze pogledam to za vikendpregledaj klijesta na toj strani gdje su plocice vise poderane moguce da ona ne vracaju.kod petice je to mana zapekne rucna ili cilindar i nevraca dovoljno.
Pa nema tu ništa nerazumljivo , pločica sa kontra strane klipa nije fiksna , samo se pomjera komplet sa klještima , jer koliko god klip sa jedne strane pritišće pločice , tolikom silom i privlači kompletna klješta koja stoje na klizačima i pomična su , pa ako je sve ispravno pločice se troše ravnomjerno.Mislim da se nismo bas najbolje sporazumjeli
Pa
Pa nema tu ništa nerazumljivo , pločica sa kontra strane klipa nije fiksna , samo se pomjera komplet sa klještima , jer koliko god klip sa jedne strane pritišće pločice , tolikom silom i privlači kompletna klješta koja stoje na klizačima i pomična su , pa ako je sve ispravno pločice se troše ravnomjerno.
Da je sve fiksno na strani kontra od klipa onde ne bi ni trebala biti pločica...
Upravu si bio,kljesta pravila problem,zadnja desna.Da ti nisu otisla klijesta. Zadnje celjzsti su cest problem. Ja sam na Octaviji reparirao. Provjeri, mozda ti jedna strana ne koci...