Da, kako kažu, novo je novo, polovno auto uvijek je mačak u vreći ako extra dobro ne poznaješ osobu od koje kupuješ. Sva auta koja si naveo imaju prednosti i mane. A ako već imaš dobro opciju i u slučaju zajebancije sa diznama onda nemoj bježati od GT-a to je vrhunsko vozilo, vozio sam ih više od stock do debelo preko 200hp. Moj drugi poznanik iz Metkovića je kupio svog GT-a novog, i uopće ne pazi auto, naravno servisi se uredno riješavaju, al auto kao auto opće ne pazi, hladno vruće, dobar loš put ne bito, i evo približio se skoro 200000km pređenih i nikakvih problema.
Auto ide kao raketa za naših cesta, veliki moment ga čupa ičupa, još ako je dsg, ajme meni. Isto tako STOCK troši od 7 do 11 zavidno od vožnje. Ja nikada nisam vidio iznad 9,5 a vozio sam ga krvnički.
I pazi ovo drugi frend mi ima BMW 3.0 D M-optic 2002. god. mapiran na 240hp i znaš što ovome stock golfu do 160 ne može ništa, tek tu ga stiže i lagano prelazi.
A mapiran GT na nekih optimalnih 210hp jede GTI-a mk V bez ikakvih problema.
Ja vozim samo Audije, ali volim sva auta, i eto moj ti je savjet ne bježi od GT-a.
Možda ti ovo može šta pomoći:
http://www.youtube.com/watch?v=0NNxATDDnIc&feature=watch_response_rev