Član
Golf 4 2001. godište 66kW ,urađeni prošle godine svi servisi i nisam imao problema do neki dan kada sam u jutarnjim satima sa manje saobraćaja i većim brzinama žurio na posao .Vozilo se i preko 110km/h da prođem one što su sa onom oznakom P i da se oslobodim sporih kamiona. Na pređenom 20-tom kilometru ,na putu koji je "isparan asfalt " odjednom se čulo nešto ispod haube kao da je pukao neki remen.Auto je sa 90km/h samo u trenu zakočilo na 50 km/h ,uz kraći zvuk alarma upalila se ona žuta lampica ( nezatvoreni kružić sa trokutićem unutar i uzvičnikom u trokutiću) .?. Motor je idalje radio i skrenem na parking lagano .Ugasio sam auto izašao i otvorim haubu i nevidim ništa čudno...remenje je bilo ok . Upalim ga ponovo krenem naprijed pa nazad ide.Lampica konstantno svijetli .Zovem mehaničara da li smijem voziti auto do posla i on kaže vozi lagano i ne preko 60 na sat.Na poslu na parkingu je pregledao onako vizuelno i skinuo klemu sa akumulatora ,ponovnim vraćanjem lampica se ugasila . Jedino što je (on) vidjeo je da je kočiono ulje na minimumu ali nigdje ne curi .Prednji diskovi su dobri a zadnji ne .To znam. U povratku se ponovo desilo isto ali na nekih 300 metara od polaska pri brzini nekih 30 na sat ali imam osjećaj da taj neki zvuk i naglo kočenje dolazi sa prednjeg desnog točka.Na auto je skopčana ona VAG dijagnostika i u radu motora nema greške ,ali u testu abs-a je pokazalo grešku senzora brzine vrtnje g202 ,i urađeni oni testovi modula .Greška je nestala ? . Testirao sam auto malo na kraću vožnju tu veče i nije izbacivalo grešku.Juče sam autom išao na posao i prešao 50km ali uz oprez i ne preko 60 ili 70 na sat .Greška se nije pojavila. Molim Vaše mišljenje o svemu ovome jer ceste su pretrpane autima i ako auto naglo koči a neko je jako blzu logično da će doći do kontakta vozila jer ne pali stop svjetla...Hvala unaprijed .