Golf 4 1.8 turbo

Golf 4 1.8 turbo

Član
agattu je napisao(la):
allroad je napisao(la):
Sad ti treba dobar majstor da skonta u cemu je problem da on izbacuje gresku lambda sonda.. Cesto tu gresku izbaci auto kad odvuces na dinagnostiku ja sam par puta tako promijenio al ne bude do nje uvijek nesto drugo. Jesu ti bobine uredu? Na 1.8T znaju praviti probleme

Mislim da su bobine OK,jer je danas očitavano na dijagnostici,i nesta je i bobine gledao,kaže da su dobre da nije do njih, i danas auto normalno radio sve extra,a eto nekad neće nikako da radi kako treba,neznam šta ću,

Probaj raskaciti sonu pa ga tako provozaj vidi kako se ponasa!

kad si sve to uradio, ocisti leptir klapnu gasa,
to je 10minuta, ako ne pomogne a pomoce bar malo
ako ne upali idi kod pravog majstora nek nadje uzrok;)

isto filter benzinski te moze zezati, i sto allroad kaze
bobine koje su na ovim motorima slaba tacka

Super Moderator
Ma moze on gledat sta hoce drug al ti dok nju ne promijenis neces znati.. Opet ne mora znacit da je do njih al meni su crkavale redovno al kad crkne ne ide auto nikako. I ako ne daj boze bude do neke od njih kupi originalnu

Član
malo ko zna za ovo al te probleme moze i da ti pravi el.prekidac na pedali KVACILA , mnogi ce se na ovo moje zasmijat, al vjerujte da ima i na tome prekidac slican kao na pedali kocnice, nisam skontao majstora za sta sluzi al kako se sjecam spominjao je ugao otvaranja klapne, i takodje taj prekidac gasi tempomat,
znaci uputi se nekom malo boljem elektricaru.

Član
Moje misljenje je da nebi trebalo da su bobine otisle,jer onda auto nebi nikako fibo isao,a ovako samo neide dobro kad se pritisce,navodno kad se katalizator ugrije oko 300 stupnjeva,tad krene raditi lambda sonda,i ona onda ubacuje valjda vise goriva,nezzni ja, a ti klapnu gasa cu probati skinit i ocistit.