Golf 3 Nokia problem

Golf 3 Nokia problem

Evo ovako, imam komplet Nokiju u G3 i napravljeno je da može ići bilo koji HU da radi sa pojačalom sve bilo okej do neki dan.

- znači čuje se mali šum na zvučnicima ( bez obzira na jačinu zvuka, zvuk šuma ostaje iste glasnoće )
- na zadnjim desnim vratima, zvučnik u kvaki i veliki mi krče, ali kad ih spojim na lijeva vrata rade normalno
- kada se na radiju ( Pioneer ) pojača preko 27-28 jednostavno se pojačalo i radio ugase ( skužio sam da zvučnik zadnji desni kao da proradi kad se malo jače pojača )
- kad se radio ugasi svi zvučnici malo jače lupe ( bass )
- imam osjećaj, kad se muzika malo stiša, kao da pri određenim tonovima se stiša samo od sebe i onda se pojača, zvuči kao neki "fade"

Probao sam drugi HU, igrat se sa pojačalom, skinuo ga i pregledao, stavio drugi akumulator, provjerio masu.
Ima još kakvu ideju gdje bi još mogao pogledati?
 
vidi da ti se negde zice ne spajaju. Ja sam imao problem na corradu kad sam ubacio radio I vratio dasku sa zvucnicima kad pojacam preko 30 ugasi radio. Na kraju ispostavilo se kad otkacim zadnji levi zvucnik sve radi perfektno a na tim zvucnicima zadnjim sam imao one kao namotaje i primetim da na jednom namotaju je pukla stopica I cim pojacam preko 30 zvucnici povuku puno wati I ugasi radio zalemio stopicu spojio sve ponovo i radilo top. (zadnji zvucnici su bili 2x360w a radio bio 4x55)
 
Hvala ti na odgovoru, danas sam se ja zezao sa time i rješen problem :)

- mali šum je i dalje prisutan ali samo kad staviš zvučnik na uho, ovako se ne čuje pa sam to ostavio.
- krčenje zvučnika je zapravo bilo da je pojačalo od Nokije taj izlaz bio s*eban pa sam prebacio na drugi tj premostio i sada radi :)
- gašenje kazetara je bio uzrok akumulator ( iz prve sam mislio da je zbog jačine zvuka ali kasnije se gasio i kada staviš na 3 hah
- lupanje zvučnika sam uspio riješiti tako da sam uzeo ISO smeđi konektor i zalemio RCA izlaze i tako spojio.
- taj fade sam na kraju saznao da je to zapravo GALA da je to normalno, što znači da pri povećanju brzine se i radio pojačava sam, probao na Polu 9n2 isto radi tako da to nije problem zapravo :D
 
Top