Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Vadis jedan po jedan i gledas da nisu prekinuti. To je prvo sto se gleda ako nesto od elektronike ne radi. Ne znam gdje tacno stoje kod dvice, al msm da je isto kao u 90% auta ispod volana lijevi donji cosak.
Pa eto ako hoce da zna o struji, onda mora znat sta su osiguraci, gdje su i kako se provjeravaju. To je osnova. Ono ako to ne znas onda sto ce ti auto.
Ovakva je stvar , kada sam prvi put upalio zmigavce i svjetla crko je osigurac za iste. Danas sam uzeo i mrdao kablo od mase sa akumulatora jer je malo izkoroziralo i kontakt bolje svijetli,i nestane spoj,cim pustim kablo odmah opet spoj,pogeldat cu to kablo od mase i klemnu , ako ne bude to kvar ici cu dalje tj pratiti kablo od mase pa valjda bi me trebalo dovesti do kvara. Ako popravim javit cu vam . Pozdrav
Eh ovako rjesio sam problem.Uzrok kvara je bilo skoro pa puklo kablo od mase sa akumulatora koje vodi u instrument tablu .Tacnije drzalo se na dvije niti od zice . Eh sada ja sam to kablo samo spojio opet i radi , mada mi jos nije jasno kako su osiguraci mogli da crknu . Uglavnom bitno je da sada sve radi , pa cak i radio . Hvala vam svima na ukazanoj pomoci , i na savjetima da ne radim na slijepo tj po bojama ili ti ga da ne cackam nesto ako ne znam da li ce da se zapali . Jos jednom vam hvala jer sam iz ovoga naucio nesto novo . Pa eto ako neko bude imao slican kvar ovdje mozda nadje odgovor, ako mi jos nesto ne bude jasno javim vam se . Pozdrav i zivi bili
drago mi je da si rijesio iace ubuduce ako se nesto slicno desi skini uvijek klemu sa akumulatora dok ne rijesis problem da se u medjuvremenu ne naoravi spoj pa da nadjes auto u pepelu... ako bude trebala kakva pomoc javi se i ja sam iz BL