Golf 2 GTI ili Corrado 1.6 TD

Golf 2 GTI ili Corrado 1.6 TD

Posto sam skupio nekih para i imam u planu kupovinu prvog auta razmisljam se izmedju ova dva modela. Corrada bih uzeo prvenstveno jer je pojava na putu mehanika mu je vecinom slicna ako sam dobro upucen golfu 2/3 ali me brine eksterijer kakvi su sto se tice dijelova u BIH ima li ih(znam da su poskupi) druga mana a ujedno i prednost mu je motor posto ce mi trebati vecinom za relaciju kuca-grad 1.6 turbo dizel mi je perfektan izbor al tu dolazi upitanje snaga koje ce ipak bit malo. Drugi izbor mi je golf gti s plinom 79kw ima snage nije toliko strasna potrosnja manje vise jeftini dijelovi ali ima ih previse istih.Od kupovine bi mi ostalo nekih para tipa za gewinde felgice poliranje dok bih za corrada bio knap.
Sta bi po vama bio bolji izbor?
http://www.olx.ba/artikal/18934175/corrado-1-6-td/
http://www.olx.ba/artikal/19184846/golf-2-gti/
 
Jbg nisam ga ja ubacivao :D i ja bih vise volio da je neki benzinac u njemu ali i ovaj bi sluzio svrsi neko vreme posle bi letio napolje.
 
Poslednja izmena:
Član
Ja bi prije corrada uzeo po tvojoj prici,jest da je dizel al manje ulaganja ima..mada ja mislim da ima boljih gti-a sa plinom od ovog.
 
Član
IMA I BOLJIH DVOJKI GTI, GDJE OVU NADJE ???? :eek:
AKO SE DVOUMIŠ IZMEDJU OVA DVA, ONDA DEFINITIVNO CORRADO, AL VRATI STARI MOTOR :p
DOBRU I OČUVANO DVOJKU GTI, NEĆEŠ NAĆI ISPOD 3000KM I DA JE ORIGINAL


http://www.olx.ba/artikal/19571098/prodajem-golf-3-2-0-gti-2400km/

http://www.olx.ba/artikal/19553584/golf-2-gti/ (( ne izgleda mi loše ))
Sve je to lijepo na slici al kad dodjes mali milion problema..i ovaj bijeli nema plin a covjek treba svaki dan auto kuca-grad,zato glasam za corrada nek je dizel guli ga dok moze a kad skupis para ubacis sto mu prilci..:)
 
@soffa slazem se s tobom sto se tice corrada, a sto se tice ove bijele dvojke 2100 je puno za nju nema nista od opreme ona bar ima digifiz sat a i novija je godinu dana i ima atestovan plin.
 
I corrado ima dobru podlogu izgleda mi dosta zdravije od ovog golfa. Po meni fali mu jaci motor i gevinde. Naginjem vise ka corradu ali videcu jos. 60%-40% corrado-golf haha :D
 
Top