Hamilton tvrdi da su Massa i Maldonado udarili u njega te da suci rade cirkus
McLarenov vozač, Lewis Hamilton dao je jedan od interesantnijih intervjua u svojoj karijeri. Nakon turbulentne Velike nagrade Monaka, izjavio je da ga kažnjavaju zato što je crnac.
Suci ga ne kažnjavaju zato jer ne poštuje sportske običaje, nego zato što je crnac?
Nakon što je na jučerašnjim kvalifikacijama presjekao šikanu, a na današnjoj utrci imao sudar s dvojicom vozača, Lewis Hamilton optužio je suce zbog cirkusa kojeg rade s kaznama.
Hamilton je, podsjetimo, tijekom utrke optužio Felipea Massu da je u njega namjerno udario, no suci su došli do drugačijeg zaključka pa su mu dali kaznu prolaska kroz boks.
Međutim, Hamiltona to nije spriječilo da u završnici utrke ne bude agresivan, nego je sudjelovao u još jednom sudaru. Naime, u prvom zavoju sudario se s Williamsovim vozačem Pastorom Maldonadom, kojeg je to stajalo šestog mjesta.
Zbog toga je trenutno pod istragom.
"Od šest utrka, mene su sucima priveli pet puta. Ovo je cirkus," požalio se Hamilton BBC-u. "Ovo je totalno luđački cirkus."
Na pitanje novinara postoje li, kojim slučajem, opravdani razlozi zbog kojih je tako zanimljiv sucima, Hamilton je odgovorio neuspjelom šalom: "Možda zato što sam crnac. To Ali G govori. Nemam pojma."
Massa udario u Hamiltona?
U nastavku razgovora s novinarima, prokomentirao je sudar s Massom za kojeg tvrdi da nije kriv. "Ja sam bio puno brži od Masse," pravda se. "Bio sam na unutrašnjoj strani, on je počeo prerano skretati i udario je u mene. Pokušao sam proći preko rubnika i izbjeći ga, ali obojica smo zaglavili."
"Kaznu sam, naravno, dobio ja, ali to je uobičajeno. Massa me je zadržao u kvalifikacijama, a ja sam dobio kaznu. On je skrenuo prema meni, a ja sam dobio kaznu."
I Maldonado udario u Hamiltona?
Još je naglasio i da nije on kriv za sudar s Maldonadom u zavoju Ste. Devote, koji se tri kruga prije kraja utrke dogodio u borbi za šesto mjesto.
"Ja sam bio na unutrašnjoj strani i na televiziji možete vidjeti da je cijelom dužinom bolida prerano skrenuo kako bi me zaustavio. On je udario u mene."
"Ovo je smiješno. Svi ti vozači su totalno smiješni. Ovo mi je sve glupo."
Hamilton će i dalje maksimalno napadati
Dok se čeka odluka sudaca po pitanju sudara s Maldonadom, Hamilton je rekao da ga ništa neće obeshrabriti da i dalje pretječe.
"Ovo utječe na moje samopouzdanje. Mislim da je ovaj sport jednostavno... Ljudi me hoće gledati kako vozim utrke, žele gledati pretjecanja, a onda vas kazne zbog pretjecanja. Kazne vas jer radite show, kazne vas jer pokušate pretjecati."
"S moje strane sve je bilo fair. Da sam kasno kočio i udario u nekoga, digao bih ruke i priznao da je potez bio glup. Ali, to danas nije bio slučaj."
Izvor ... F1racing.com.hr