Član
Čuj dizne, moj na loži 52 000 pregazio, jesu li osjetljive?
Loz ulje je sigurno kvalitetnije od ovog goriva sto sipamo
Sto setice zamajca nista on nije losiji na fordu nego na VW-u evo bas sam danas ugradio na touran-a fiksni zamajac, skinuli plivajuci a on se raspao totalno, cak je imao lufta ne naprijed nazad nego untura i van, fiksni zamajac sa setom dodje 650-700km a plivajuci samo zamajac dodje 750km+ set kvacila... Taj plivajuci zamajac je cisti promasaj i to je samo napravljeno da se klepaju pare na tome nadjes fiksni ugradis i rahat dok je auta
Ti ford mondeo su auta sto se tice odnosa cijene i dobivenog pun pogodak, naravno ako uzmes dobro auta a ne neki tamo sto je presao 500 000 i vracen na 180 000 pa ti kad kupis moras uloziti jos toliko koliko si auto plati oda bi to bilo auto, tako isto vrijedi i za VW i Audi i sve ostale... Ali sto se tice ulozeno dobiveno ja mislim da malo koji moze sa tim mondeom ici...
Motori dobri, dizne kazu osjetljive a meni se vise ljudi zali na dizne od 2.0 PD TDI motora nego od TDCI-a ali eto , motori jako dobri, potrosnja smijesna, udobnost dobra, lezanje na cesi super, jer ford je i poznat po dobrom ovjesu i lezanju na cesti i kod focusa i kod mondea...
Edit... zamajac mozes ispitati kako rece kolega sa naglim gasenjem, isto tako zamajac se moze vidjeti da li je los kad se gasi i pali auto ako se strese motor puno, isto tako kad radi na leru motor zna cimati i skakati, bude dosta nemiran, jer kada je zamajac los tada je i balans motora los, a zamajac je jedan od tezih stvari sto motor vrti i on kad je los i kad ima los balans tada se motor dosta trese...
Poslednja izmena: