Ford Mondeo 1.8 TD 66kw prednosti i mane

Ford Mondeo 1.8 TD 66kw prednosti i mane

Hvala na slikama. Trebali bi u srijedu ili cetvrtak ic u zenicu i sarajevo. Naso sam dosta auta pa cu oca navratit da pogleda i ovo :) Inace on voli opela benzinca vise neg mene :D Nikad nije imo dizela kaze nervira ga taj traktorski zvuk. Kako god hvala vam na odgovorima, slikama, savjetima,... javit cu vam sta smo kupili.
 
Član
Miješate mk2 i mk3.... mk2 se proizvodio do 2000god, to je zadnja serija i tu se završava za 1.8 dizel motorima, kasnije u mk3 ima samo 2.0 i 2.2. od 90 do 155ks dizeli... kod tih starih samo limariju gledaj, zadnji rubovi pogotovu, drugih mana nema, i lijeno je ko kenjac :D
 
Obisli smo pola Bosne da bi na kraju auto kupili u nasem gradu BAnovicima :D Nismo mondea gledali, brat nesto puno lose prico o fordu i otac nije htio da gleda. Na kraju smo kupili ovo http://www.olx.ba/artikal/14272383/mercedes-a-klasa-160-cdi/ . Opet je bio poceo da prica lose i o mecedesu al mu ja to nisam dozvolio jer sam imo mercedesa samo w123. Mozda ovaj nije tolko kvalitetan al jest sigurno bolji od ostalih brendova. Ima par dana kako otac voza i zadovoljan je. Potrosnja skroz mala. Sto se tice udobnosti nije previse ocekivat od A klase. Malo je potvrd po gradu, rupama. Al na otvorenom je ko ladja.
 
Član
za tu lovu si mogao puno vece auto uzet od ovog mercedesa, pogotovo sa tim 44kW motorom
a i novijeg godista...
al svako ima svoj izbor...nek je sa srecom
 
Član
Najgori mercedes ikad napravljen, bolji je i onaj mondeo od njega.
U tog auta se motor vadi ako hoces obicni spaner da zamijenis, npr.. alnaser je 50 km a njegova zamjena 200 km .
U svakom slucaju nek je sa srecom
 
Član
Sto se tice toga da je najgore napravljen mercedes to jest, al da moras vadit motor ako ces spaner mjenjat i alanser to ne, za to ima specijalizirani alat. Motor se vadi jedino ako su veći kvarovi na motoru ili npr. ako ćeš na mjenjaču nešto mjenjat isto sve ide vani, motor kada se vadi ide sa citavim prednjim ovjesom vani, nije komplicirano kao kod drugih auta al opet je to vađenje motora. Sa ovim autom zaboravi na "pilotiranje", jako su nestabilni tj, izvrću se zbog lošeg zadnjeg ovjesa.
Evo ovdje imas svasta nesto o A klasi pa citaj :http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.1.htm. Puno sreće sa autom :)
 
Hvala na lijepim zeljama. Necu ga ja svakako brzo vozit jer ne bi volio da se nesto slicno ponovi sa ocevim autom. A ne vjerujem da ce se puno kvarit pogotovo sto otac predje oko 5 hiljada godisnje. On inace pazi na auto i ne forsira. Malo me brine nismo bili na servisu, bila nedelja kad je kupovo i covjek je htio sacekad do ponedeljka da idemo na servis pa onda da kupimo al otac bio nestrpljiv i kupi odmah. Al ako Bog da nece valjda bit na servisu nekih zezancija. Auto ide odlicno, sve ok. Sto se tice kw isto ide ko i agila sa 55kw sto je bila. Iako je mercedes tezi. Ima jaci obrtni moment.
 
Top