Da samo toliko ih je napravljeno, a RS COSWORTH-a je 7000 primjeraka napravljeno, to su sve limitirane serije kao i focus RS i ostali modeli poput RS2000, RS1600, F1 edition itd
Da i nije neka snaga, ali kad pogledas da je 1.6 motor sa 8 ventila turbo i ima 132 konja koji se bez problema moze dignuti na 150 konja, i na to sve ima samo 920kg prazan
nema potrebe ici na velike snage jer tu igra i mjenjac i kilaza i sve ulogu sto su dobro odradili i balansirali kao i nisko teziste auta i prednji i zadnji ovjes, performanse s kojima se i danasnja auta jaca muku muce kad se susretnu s njim na cesti, kad jedva sa ovim mojim izadju novija auta koja su jaca od mene za 20-30 hp, gdje je onda tek RS TURBO koji je mene isprasio kao da stojim :lol: Vozio sam jednom rs turba i ne znam sta da kazem odusevio me je snagom jer stvarno ide i pogotovo poslije 70-80km/h kao i ovaj moj tek tada pocinje da pokaziva snagu
Ma u ovog mog da je ubaciti 2.0 16V iz RS2000 motor, pricao sam sa jedim iz engleske sto je stavio ovaj motor i nije problem ga staviti ali ga je problem naci i kad ga je ubacio kaze ubrzanja i krajnja su nenormalni za 150hp motor, po GPS-u mu izbacuje oko 6.5 sek do 100km/h i 235 max brzina, samo sto je lakse naci kod nas piramidu nego taj motor sa kompletnom elektronikom :lol:
BMW-a radim jer sam ga dobio od buraza
a u veoma dobrom je stanju i dobar je unuta, a vec su dijelovi za motor kupljeni i nabavljen mjenjac i sve ostalo tako ovog kad zavrsim, taman ce ford uci u oldtimere i onda ako ostane vidjecemo sta ce biti od njega
Mada je meni opet Ford drazi iako je BMW za klasu visi i bolji