ebay problem - posiljka nije stigla - kako konaktirati ebay

ebay problem - posiljka nije stigla - kako konaktirati ebay

Član
da znam da je zastoj uvijek oko nove godine.. ali sta mislite da li su istinite price da se krade ?? jer i prije mi nisu dolazili neki vrijedniji artikli 50-100KM a ljudi imaju dokaz da su poslali ??
 
Član
4 stvari narucene 3 stigle jedna se ceka ta jedna je vrjednosti do 5km ali cemo vidjeti uvjeksve rjesim na vrjeme jednom sam pogresno narucio vratio ali posiljka nij nasla tog u kini i opet meni dosla..
 
Član
Narucio sam jedan artikl preko Ebay, skinut novac sa kartice preko PayPal.Javljeno da je potvrdjena narudzba.Nakon par dana dobivam obavjest da prodavac nije dobio novac i da nije isporucio robu. Odmah sam se obratio Ebay i PayPal i oni me savjetovase da prvo kontaktiram prodavaca. Napisao tri pisma, nisam dobio dogovor.Poslije saznam da je taj prodavac iskljucen sa Ebay. PayPal mi kaze da je prebacio novac prodavacu.Sad mi nista nije jasno jer sam imao informaciju da PayPal drzi kod sebe pare i tek nakon isporucene robe placa prodavcu.Sta je sad tacno.Sad nema razloga da cekam vrijeme isporuke koja je bila navedena prilikom narucivanja. Ako sam dobio obavjest od Ebay da artikl nije isporucen iz navedenog razloga, sta mi je sad ciniti. Kolika je sad sigurnost da cu dobiti povrat novca i na koji nacin. Isto tako pojavio mi se drugi problem kod jednog uredjaja. Od istog prodavca narucio sam dvije stvari. Obje isporucene ali kod jednog artikla broj za pracenje je ok a kod drugog nije.Trebaju imati 13 karaktera a kod neispravnog ima samo 11 i ne mogu pratiti posiljku. Pisao sam prodavcu kao i Ebay ali nisam dobio odgovor u vezi toga.Da li je neko od forumasa imao istie problema pa bih zamolio da mi prenesu svoje iskustvo sa navedenim.Hvala
 
Član
Hvala na pomoci, ulazio sam ja i na ovo, pisao im mailove a oni kontaktiraj sa prodavcem.Prodavac nece da odgovori na tri maila.Interesuje me samo gdje su pare, da li ih drzi PayPal ili su dostavili prodavcu. Sta ako je tako, prodavac varalica, nece da vrati novce,hoce li PayPal. Svi govore o nekoj sigurnosti kupovine preko Ebay i placanja PayPalom. Koliko vidim da to nije tako_Oni koji su mozda dobili povrat novca sigurno su radili sa postenim prodavcem i on je vratio pare.
 
Član
Novci su na paypal i dalje. Napisi im da je prodavac duze vremena nedostupan i da ti nije odgovorio na nijednu poruku
 
Član
Vratit ce ti novac, ali moras sacekati. Kada prodje vrijeme dostave kontaktiras prodavaca, ako mozes. Onda opet cekas sedmicu-dvije, ako ti se ne javi, kontaktiraj ebay support.


Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Član
Ovdje nema razloga za cekanje dostave.Ovo sam nakon narudjbe dobio na mail od Ebay
Čini se da niste platili za tu stavku još, a prodavatelj nije isporučen stavku. Budući da smo otkazali transakciju, nemojte slati nikakvo plaćanje.
Želimo vam sve najbolje na eBay i nadam se buduća iskustva su ugodna i uspješna. Ukoliko imate pitanja, molimo kliknite na „Pomoć & Kontakt” na vrhu većine eBay stranice.
Ako ste već podnio slučaj eBay novac leđa garancija za tu stavku, slučaj je odlučio u svoju korist, a plaćanje je vraćen.
Prije toga ovo je stiglo.
Hvala za još jednu kupnju Nino! Vaša narudžba potvrđena.
Mi ćemo vam reći kada je na putu.
PayPal je obavjestio da je prebacio novce prodavcu.
Lik iskljucen sa Ebay, ne javlja se na poruke.Prije siteka isporuke vec je javljeno da nece biti isporucena roba.Zato mi nije jasno sto je PayPal platio, tj. proslijedio novce prodavcu. Ja sam pokreno spor na Ebay jer je ocigledno da artikl nije i nece biti isporucen.Hocu li uspjeti dobiti novce nazad, to cemo vidjeti.
 
Član
Dobićeš pare, ubuduće malo pametnije kupuj, ne zaleći se na stvari koje izgledaju predobro da bi bile istinite. Često postave artikle duplo jeftinije od drugih, a ono ima 0 prodatih, ili par nekih sitnica radi feedbacka. Nekada se desi da nekome hakuju nalog, ali ti nalozi su obično od kupaca, i može se opet vidjeti da nisu nikada nešto prodavali.
 
Top