Dizel D2 ? Iskustva..

Dizel D2 ? Iskustva..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
Eh ovako, nikad jos nisam nasuo ovaj novi dizel D2, i neki dan greskom U vitezu na pumpi naspem, jer je fino pisalo na tabli da je eurodizel D4, i jbg, kad je vec nasuo skontao sam... bio sam na rezervi, i nasuo 12 litara..a bosch pumpa odavno baca crnog dima, vrijeme je mijenjat, al moze jos...
ali natoci to sranje u auto i izgubi i na vuci, sljedece jutro auto vergla,al nece da upali nema sanse, oblak crna dima iza, i fkt smrdi dim neobicno, nije normalno......i jedva upali,nakon sto sam skinuo zicu sa dizne i izverglao...i onda podje da sam prima gas, znaci riknula bosch pumpa skroz, vec sam kupio i drugu...siguran sam da je do nafte, jer do sada je uvijek palio "na pola ključa"...

Eh sad me zanima jel iko ima slicno iskustvo...il ne sipate ovo smece...

Član
prije ce biti da je tu problem u dijelu "pumpa u vitezu" :lol: na kojoj si sipao, buba,cago,eurotank ?

Legend
hm.. nisam siguran jel to onaj dizel sto sam ja 2-3 puta sipao u lukavici (domaci iz modrice) uglavnom ja nisam osjetio neku pretjeranu razliku, stim da mi se auto fakat najbolje ponasa kad naspem OMVov dizel, sve ostalo mi je onak, suhveli.. i sto se tice kolicine predjenih kilometara, vuce, dima,paljena i sve ostalo..

u vezi bosch pumpe, nije joj ni reparacija mogla pomoc ?
jesi opet uzeo 59kW, koliko te izasla ?

pozz

Član
inace u vitezu su sranje gorivo.. preporucujem da se zaobilaze benzinske u sirokom luku.. jedino u SBK sto valja gorivo je na HIFI, naspijem na ekotoku ili na ini i bas zesce sranje a na hifi se auto fino ponasa, nikakvih problema..

Član
HMM... ja sam sipao d2 (dok je josh bio al sad ga nsiam vidio po pumpama u i oko tz,samo d4 d5) cedi to jest crn dim josh ako je motor losh na autu bruka dima kad se pritisne gas, al et kod mene na kecu je fino ishao,mozda cak za nijansu bolje nego na standardnom dizelu,a za potrosnju nisam siguran, al da chadi uhh:icon_sad:

Početnik
syncro je napisao(la):
prije ce biti da je tu problem u dijelu "pumpa u vitezu" :lol: na kojoj si sipao, buba,cago,eurotank ?

ne znam, ovamo u Busovaci, kad ides pravac Lasva - Vitez, sa lijeve strane, znaci na tabli pise EURODIZEL, a kad fino stanes ima malim slovima pise D2, eurodizela nema uopste...
i natocio i pravo kuci....i ujutro nema sanse da upali, sto mi se nikad nije desilo...

Član
ima u vitezu PETROL i tamo u gradu ima INA, tu se i moze nasuti, naravno skuplje je nego na njihovim lokalnim

Početnik
.nOKe je napisao(la):
hm.. nisam siguran jel to onaj dizel sto sam ja 2-3 puta sipao u lukavici (domaci iz modrice) uglavnom ja nisam osjetio neku pretjeranu razliku, stim da mi se auto fakat najbolje ponasa kad naspem OMVov dizel, sve ostalo mi je onak, suhveli.. i sto se tice kolicine predjenih kilometara, vuce, dima,paljena i sve ostalo..

u vezi bosch pumpe, nije joj ni reparacija mogla pomoc ?
jesi opet uzeo 59kW, koliko te izasla ?

pozz

nije ni reparacija pomogla, uzeo sam u Kiseljaku, sa intercolera opet, 59kW, uvoz iz Njemacke, za 100KM, sutra je postavljam, valjda bude bolje..

adams je napisao(la):
HMM... ja sam sipao d2 (dok je josh bio al sad ga nsiam vidio po pumpama u i oko tz,samo d4 d5) cedi to jest crn dim josh ako je motor losh na autu bruka dima kad se pritisne gas, al et kod mene na kecu je fino ishao,mozda cak za nijansu bolje nego na standardnom dizelu,a za potrosnju nisam siguran, al da chadi uhh:icon_sad:

Ne znam, meni se pocelo desavati otkako sam tu nasuo, a to je bio i prvi put da naspem D2.. a i zadnji,bgm,ne bi vise da je dzaba...

syncro je napisao(la):
ima u vitezu PETROL i tamo u gradu ima INA, tu se i moze nasuti, naravno skuplje je nego na njihovim lokalnim

ma bilo mi prikucalo, rezerva, nije bilo litar i po u rezervoaru, i naspem na nekoj divljoj pumpi...

Član
ima u vitezu i BMB 95 domace proizvodnje, jedno 15ak feninga jeftiniji od uvoznog :icon_smile: (nisam probao sipat, daleko mi od kuce ako nesto zaglavi :lol:

Početnik
syncro je napisao(la):
ima u vitezu i BMB 95 domace proizvodnje, jedno 15ak feninga jeftiniji od uvoznog :icon_smile: (nisam probao sipat, daleko mi od kuce ako nesto zaglavi :lol:

joj sta nece izmislit, jos malo bice im i one benzinske pod nazivom "Kod Fehre", "Kod Dede"

Član
Ako sam dobro shvatio, rijec je o Golfu 2? To sto ti je crko je crklo vjerovatno sto je vec bilo pred crkavanje, sumnjam da je do goriva, jer su mnogi taj auto i na loz ulje vozili bez problema, a D2 nije nista losiji. Los dizel se ne smije sipati u moderne dizel masine i tu moze kvar napravit...

Početnik
VR6Boki je napisao(la):
Ako sam dobro shvatio, rijec je o Golfu 2? To sto ti je crko je crklo vjerovatno sto je vec bilo pred crkavanje, sumnjam da je do goriva, jer su mnogi taj auto i na loz ulje vozili bez problema, a D2 nije nista losiji. Los dizel se ne smije sipati u moderne dizel masine i tu moze kvar napravit...

ma ne znam, jedini problem je bio crn dim, ne strasno, al je bio prisutan..

i prvo jutro sa tom novom naftom nije htio upalit, znaci vergla i izbacuje oblak dima koji uzasno smrdi...a ko mu j*e mater, kupio sam novu pumpu...

i vise nikad D2 :cool:

Član
nema sanse da je do nafte, a pa sta su *93 *94 sipali u golfove i radili su, licno znam par golfova su ostali ok a pili su sta im se naspe:icon_smile:

moj stari je to isto sipao nekoliko puta u mk2 :icon_mad:
jaro ja sjednem u auto,ne smijem ni gledat u retrovizor,cadi nenormalno i kazem mu da vise ne sipa...:icon_sad:
naspem ovdje u Zenici na pumpi,ma drugo auto ;)

Član
dedo ima golfa 1 i nikad nije nasuo dizel samo loz ulje i nikad nista samo filtere mjenjas i cao a preko 100 000 je auto preslo otkad je kod njega a inace golfovi mercedesi i opcenito ti stariji auti mogu i na tecna govna da se voze tako da to tebi nije do goriva nesto drugo ti je pohebano bilo prije tog goriva pa se poklopilo vjerovatno
a ja posto zivim nedaleko od granice sa HR odemo u metkovic i tocimo lozu za manje od marke :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.