Dizel D2 ? Iskustva..

Dizel D2 ? Iskustva..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ja sipam na biss toursu to gorivo,redovno:D
prije je bio pravi d2 iz Broda,sad tog vise nema,moraju po nekim eko-normama,sta ja znam
imaju neki dizel sa vise sumpora od eurodizela,i to sipam,po 1,75KM...meni nema problema s autom,samo iz jako malih obrtaja zatrza nekad dok ne povuce,recimo ako preko lezecih u drugoj prelazim,i skroz ga usporim,skoro na ler-gas,onda kad stisnem gas pocne trzat,al vuce opet...nema dima uopste iza auta,ko ni sa eurodizelom...u vitezu sam dvaput sipao gorivo,jednom u dizela i isti klinac ko i po zenici,nisam nista primjetio,a jednom u maminog vw pola keca, 1,1 benzin,i osjetio sam da slabije vuce,na 80kmh ga vratim u trecu i nekako,kao da nema snage,zatusi ga nekako,i neravnomjerno vuce,pogotovo kad je hladan,snaga dobija u trzajima
od tada sipam na petrolu i zenici i ljepota,jest da im je najskuplji benzin,al barem nema problema s autom

Legend
druze sad kod nas nema tog goriva, a dok je bilo sipao sam redovno u bivsu trojku 1.9d i nisam imao nikakvih problema niti sam osjetio neku razliku u gorivu;)

BHT Ovisnik
evo,mi u jettu vec godinama smo sipali diesel d2,nikada bas nikada nismo imali problema,daška dima nije pustio i sada je jedan od ocuvanijih diesel motora u gradu i dalje vuce na autoputu 160,samo ga više ne sipamo jer ga nema,al sve ove godine je bio D2 i bas nikada problema;)

Administrator
stari je jedno vrijeme u forda oriona sipao D2 taj iz broda i fkt se dosta osjetilo na vuci, dosta je izgubio, a i crn dim iza... tako da d2 nikad vise kao sto ti oggy kazes;)

Početnik
ma bog mu zna do cega je....ja znam da je u vitezu gorivo lose, kakvo god je, i jos sto nisam zadovoljan gorivom na pumpi gore u sarajevu, gdje ima ona samoposluzna praonica, ona zelena pumpa...tu kad naspem uvijek se osjeti slabija vuca...

Član
Oggy je napisao(la):
..ja znam da je u vitezu gorivo lose, kakvo god je,

Zar ima lose gorivo za Golfa 2 dizela!?? Salim se...

Na eurotanku kod semafora u Vitezu sam sipao zadnjih par puta i auto ide i pali sasvim korektno. Rekao bih da im benzin ima dovoljno oktana i nedovoljno smeća, a za sve ostalo auto mi je sasvim ispravan.

Desavalo se da nekada ide slabije i eventualno se jave detonacije, ali mislim da su tada mi podvalili euro 95 pod super 98....

Takodje na energopetrolu u travniku korektno, vise puta isprobano.

U principu u Vitezu jeftinije gorivo za 20 feninga po litri nego u Zenici gdje sipaju isto gorivo...jer sam i cistio karburator sa petrolovoim gorivom sa nove pumpe i mijenjao redovno filter gorivo...isto se isprlja...

sve navedeno za super 98 olovni

Član
ja u kamione sipam D2...puno bolje vuce kamion sa D2, neg s eurod., nekako kraci hod gasa.... kamioni su 90. i 92. godiste....D2 je samo masnije gorivo. prljavije:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.