.nOKe je napisao(la):
velik si ti strucnjak, cim gledas stanje motora po tome koliko dima izbacuje...
EDIT : i da o kojim renomiranim strucnjacima sa historijom ti pricas, samo mi reci nazive i cijene njihovih usluga
Tebi je normalno da auto koje se regularno vozi po gradu 60 km/h toliko dimi da prakticno ne mozes voziti iza njega ??? Jel strucnjace ??? On je tuniran i nachipan pa je normalno da stalno dimi. Ipak su to silni konji.....
Jedno je kad auto dimi pod punim gasom i pod nitrom na trkama a drugo je kad dimi i vise nego sto je dimio na trkama a vozi se normalno po gradu.
Ti si ocito neki genijalac dok sve znas i diskutujes o svemu a imas 19 god, vozis godinu dana (osim ako nisi gdje polozio sa 15) i to auto koje uopste i nije tvoje. Ako vec nisi genijalac, ne znam kako te onda nije stid upustat se u sve moguce diskusije (nevezano jel to o mehanici, chipovima, nitru, sminkanju itd) a u praxi pojma nemas ni o cemu ???
Sto se chipova tice, imas najblize Dastek u HR npr. Pa u EU imas npr SLS. Hoces mi sad "strucnjace" iskusni rec da je jedan lokalni hobi chiper iz BiH iskusniji i bolji od firme kao sto je Dastek ili SLS i da svoje usluge treba naplacivati po jednakoj cijeni kao i pomenute firme ???
Da me pogresno ne shvate ostali pa ni Srdjan-SM, ne pljujem ja sad po SM chipovima, naprotiv, svaka cast ako su SM chipovi dobri. Ako je tako, prvenstveno mi je drago sto ima neka domaca firma koja dobro mapira chipove al isto tako me ne moze niko ubjediti da taj isti SM ima vise iskustva od firmi koje mapiraju chipove i auta jos od vremena kad su ljudi ovdje vozali nove Yuge, Stojadine, tristace i polagali zakletve Titu...
Micky je napisao(la):
samo cu ti reci ostavi se interneta i idi gledaj crtane filmove ili Fast and furios filmove , u onog golfa je bilo vise ulozena para, truda zivaca i vremena sto ti za zivota neces vidjeti ni voziti tako da ne pricaj sto ne znas .
idi vozaj autice oko robne kuce , cya
ili ako zelis pitaj bata hamdu na vrbanji za savjet, ili dubravka :icon_exclaim:
E moj Micky, odnosno Mirza
, znam ja koliko je ulozeno u tog golfa i svaka cast. Ipak, golf je bio tako dobro mapiran i sklopljen da je izgorio i umro pa je onda, ko sto svi furaci rade kad s*ebu auto, postao na prodaju i zavrsio u Sarajevu gdje je prdio i smrdio dok smo se svi prisjecali kako je to nekad bio brz auto.... Prije nego je crko....
Ako ja serem, zasto taj auto poslije Nurije vise nije vozio po trkama ili postavljao vremena kao dok je bio Nurijin ??? Zasto je uopste auto u koji je bilo ulozeno "toliko truda" postao na prodaju i otisao u manje vise bezcijenje ???