Diamant srebrna octavia by hakkler

Diamant srebrna octavia by hakkler

Član
Evo kako naslov kaže njemačka čehinja diamant srebrne boje kupljena (na kredit) ne tako davne 2006/8.
Nakon par Yugića,corsi,puklo me...reko dosta je bilo stalno krpanja nekih sitnica koje su na kraju izlazile mjesečno kao rata kredita a i obitelj se povečala (dva klinca) pa se tražio i veči auto.
Izbor je pao na Škodu (tada je bila i akcija:gratis full kasko,rega,troškovi kredita ,j.bilježnika i sve ostale gluposti koje idu uz to...skoro cca 1400 ojra.
Moj prvobitni izbor je bio astra clasic 1,7dti ,al za soma eura jeftiniji auto(manji,kraći,slabiji,kasnije puno manje prodajne isplativosti jedino za moje oko ljepši vanjski izgled) gospoda u Opelu su mi ponudila uz moje učešće (ne baš malo...) samo trokut i žarulje ili eventualno još tepihe....to much premalo za moj ukus.To sam naravno istrgovao da u Škodi dobim gratis.
Žena je htjela Fabiu..ja reko mora bit tdi od bar 90 konja i opet mala nedoumica ...rekoh 4,5 metra i hauba da ne moraš mislit gdje ćeš šta stavit...Ocativia i gotovo.Još sam i gledal i (tada novu liniju)od O2 al je razlika od 5000 eura za istovjetnu opremu koju sam dobil u octaviji tour ( samo što je stara linija) pre-pre skupo...dobra je i ova

1.9tdi 90ks:icon_smile:.

Ne znam jel je več pisano al od opreme ništ spešl. :abs-mba-msr,klima manualna,prednji podizaći prozora,grijani električni retrovizori,2 zračne jastučnice,sjedalo po visini,tonirana zadnja stakla,svijetleće mačje oke u prednjim vratima,priprema za radio za 4 zvučnika i ne sječam se više jel još nešto bilo...daljinsko centralno...i to je valda to.
Na listi mojih želja su bile zadnje disk kočnice i zadnji podizači prozora al je trebalo onda predugo čekat....(3 mjeseca a to je previše i za mene)
Tak da sam uzel iz salona...sistem viđeno -kupljeno ....zapakirajte mi za van.

Evo par slikica dok je auto bil stock...


prilikom samog preuzimanja ugrađen je pajo ili ti Pioneer DEH-5800 da za prvu ruku nešto šuška... a kasnije kroz neko vrijeme promijenjeni su i "origigi" zvučnici i stavljeni su Crunch GP62c a pošto na zadnjem dijelu auta nije ništa bilo a i da upotpunim sound stavljeni su isto crunch CDS 52cx.
Inače sam tada još bio aktivan član dB team-a Zagreb kao camerman(valda ste čuli za kolegu Šimića i najglasniju Pandu na ovom dijelu svijeta) i pratećo logističko vozilo na eventima tipa db cup ili ti db drag pa je bio red da i ja stavim nekakvu muziku unutra...na wufer me još nisu uspjeli nagovorit...
Naokn par dana legle su i presvlake tak da se i ne sjećam koje su boje orginal presvlake..mislim da su crne s nekakvim točkama (interijer shadow)
ove su legle i još i sad nakon tri godine me dobro služe...

stalno me smetalo što prednji kotači bacaju po vratima (dok je auto relativno čist) pa sam nabavil i zavjesice ili ti blatarice da malo zaštitim prag i vrata.

a za bolju prozračnost u kišna i vlažna vremena i mogučnost pušenja a da se ne zagušim previše i da smanjim korištenje klime kupljeni su i origigi deflektori ili vjetro-kišo-brani.

s Matador gumama koje dođu s autom izdržal sam čak 10000km pa su zamijenjene s Michelinkama Pilot Premacy u V segmentu.

U unutrašnjosti su mi još nedostajale dvije stvari.Naslon za ruku (stari ga ima na G4 pa reko oću i ja)i osvjetljenje zadnje klupe...klinci su počeli čitat i da ne gnjave i kad im nešto padne došlo se do ovog jednostavnog i korisnog rješenja.

čim sam naišao na naslon za ruku uzeo sam ga (origigi mi je bio preskup a u ovaj više stane i u boji je auta)

interijer je bio donekle personiliziran trebalo je još malo uredit osvjetljenje te je primjenjena "led tehnologija"da bi se dobilo ambijentalno polarno osvjetljenje uz pomoć kolega skodacroatia foruma.
još mi je ostalo sredit "fenjer" na zadnjoj klupi al bude i to s vremenom.
Na redu su bila stock svijetla koja su na octaviji više žuća nego bijela a i po kiši i mraku ne daju baš neku preglednost.Izbor je pa na Philips extreme power H4 koji se pokazao kao vrlo dobar (odmah poslije xenona)tj. na ljestvici od 1-10 octavijina stock svijetla su recimo na 4,5 philips extreme na 8 dok je 9 i 10 rezervirano za xenone (po meni)
Trebalo je maknut i žućo efekt iz pozicija što sam postigao sa ubodnim w5w blue vision.
evo stock china

blue vision pozicije

ili po noći samo pozicije

tu se možda bolje vidi komparacija
stari tip

i novi s h4 extreme power i blue vision

i bunker i tablica je doživjela promijene...s ledicama


evo za sad toliko...
nastavak slijedi...(performanse):icon_smile:

a da vas ne gnjavim više sa slikama (bilo bi ih preko 50)i ne opterećujem server i hosting sve ovo malo više gore napisano je i sažeto ovdje u par minuta...octavia by hakkler

valda nisam fulao garažu...:smajli43:
 
Član
fina skoda,svidja mi se pravo,da je bar ona od 81kW,malo jaca,al eto....i nije mi jasno kako ima abs a nazad dobosi,zar i to ima:icon_confused:
sretno i da se navozas;)
 
Član
edoze je napisao(la):
fina skoda,svidja mi se pravo,da je bar ona od 81kW,malo jaca,al eto....i nije mi jasno kako ima abs a nazad dobosi,zar i to ima:icon_confused:
sretno i da se navozas;)
ima malo više od 81kw :icon_smile:(al sve u svoje vrijeme,ne stignem sve odjedanput objavit ) a to ti je tak...i danas prodaju nove s PD motorima od 101ks i odostraga imaju doboše:icon_rolleyes:
 
i meni se svidjaju ova auta,svaka cast na izboru ;)
i sto prije ubaci ledicu kakvu u onaj zadnji "fenjer" da ti djeca ne izgube vid dok citaju ;)
 
Član
edoze je napisao(la):
fina skoda,svidja mi se pravo,da je bar ona od 81kW,malo jaca,al eto....i nije mi jasno kako ima abs a nazad dobosi,zar i to ima:icon_confused:
sretno i da se navozas;)

Pa i u mene Fabija isti slucaj :cool:

druze druze, moram ja tebe uzet pod svoje malo :D
 
Član
evo da vidite još uvijek se prodaju takve kod nas:teničke karakteristike za 1.9 tdi
jedino što 1.8 20ventila turbo dolazi s zadnjim diskovima:icon_evil:
Ne znam valda česi štede...al po meni na krivim stvarima...možda jer je model na odlasku..ko zna

Never mind...
Evo kako sam i naveo uskoro sam morao posjetiti g.Tibora (predpostavljam ne ovog gore više kolegu koji je postal) jer nisam baš bil zadovoljan performansama.Prvi utisci su bili mrak,ide auto, ima i momenta i skoro 100 konja al to je bilo kratkog vijeka.
Pogotovo kad sam se par puta doveo u nezgodnu situaciju prilikom preticanja ili ubacivanja iz druge trake gdje se octavia pokazala kao lijena krava...pogotovo još kad mi se blokada palila čim pređem 4200 o/min.Vrlo neugodno iznenađenje ili sam morao koristit turbo gumbić (AC)tj. isključivat klimu i ostale potrošače i nadat se najboljem.Još mi je dizalo živac da svaki skoro klinac u gradu mi se može ubacit ispred mene ili me naprat na semaforu ili u međuubrzanjima.:icon_twisted:
Svi znamo kak stock škodilak ide: 0-100km/h 13sek. i top speed 190km/h

bilo je koji put 12,9 i 195,6 km/h al to je to...
Računica je bila napravit softverski remap.Nakon kratkog savjetovanja s g.Tiborom odlučeno je za prvu ruku umjereno dizanje konja i momenta (pošto ne mislim trenutno radit stage2...malo je kriza)znači bez down pipea ,auspuha,kočnica i ostalih điđa koje bi bile potrebne da je sve to kak treba i išlo kak treba..čista serijala s malo više konja.

Rezultati su ispali mrak...potrošnja dole za skoro litru...ovo mi je rekord (po BC na pređenih 100km)


top speed se digo na 210 km/h (4300 rpm)..čak sam uspio na Karlovačkoj dosegnuti 215 (lagano nizbrdo) naganjajući nekog Aurisa koji me gnjavil između 160-180km/h..on nije mogel dalje od 200km/h
Nemam puno slika tih događanja jer se onda volan drži s obe ruke (radi naših famoznih "ravnih" cesta )al evo ove su sve više od one prve...

a sad ono što me se najviše dojmilo...bilo je ubrzanje...
0-100 km/h najviše kaj sam uspjel dosad dobit je 9,2 sekundi ..evo čak sam i jedanput to dokumentiral tu:

Moja O1 od 0 pa do stotke i više!!!


Auto je umjereno dignut na 118,3 konjića i 255,7nM
evo bili na dynu pa izmjerili kak treba...+ krivulja je isto napravljena kak treba (pišem to jel tu kod nas ima puno chipera koji obečavaju za male pare napravit dobar remap al kasnije to tak ne ispadne kak treba)

Čak sam i mali mović snimil kak je to bilo s kolegama koji su isto probali malo izmjerit.
Škoda Dyno

Auto je sad druga priča pogotovo nakon chipa....stock generacija 1,9 tdi s 105ks iz Vag koncerna bilo kojeg modela nema baš puno šanse a i tutači tipa honda 1,4i i brava 1,8 16v nisu prošli baš dobro i kratkom race-u kroz grad.Najviše mi je ostal u pamčenju vlasnik pasata(2002-03) s tri crvena tdi slova koji je u kratkom racu zaostal za auto i pol da sam ja odlučil pofarbat moja 4 slova u crveno:icon_twisted:


al ova trka s frendovim gti em je bila hebena...u prvom racu me napral za 2 dužine al onda smo zaključili da sam jednostavno ja pretežak pa je friend prešel kod njega i onda je nastal ovaj muvić....
1,9tdi VS 1,9 GTI

isprika kolegama i vlasnicima gore navedenih marki i modela auta ...nisam nikog mislio uvrijedit..nego je to jednostavno ispalo tak:cool:

evo zasad toliko...
nastavit ću drugi put:cool:
 
Top