Jarane za tvoje loko voznje izabrao si dva najgora moguca auta od svih. BMW 330d ce ti u toj verziji kratkih relacija cesto bez dostizanja pune radne temperature zadat glavobolje sa turbinom, katalizatorom pogotovo. To auto je za velikih relacija i niko ga nije za grada i malih kilometara kupovao tako da mi je tesko vjerovati u primjerke 15 god stare ispod 300tkm.
A Merc 270cdi je najgore miguce smece koje je ta firma ikad napravila. Taj motor je preskup pokusaj alternative da se iskombinira snaga 320cdi i ekonomicnost 220cdi motora sto apsolutno nije uspjelo. Svak ziv tko vozi to auto kudi troskove odrzavanja, potrosnju i nepouzdanost.
Moj savjet je da pogledas BMW 323i ako hoces tu godinu. Imas odlican, pouzdan i jak motor a veoma dobro auto. Isto tako pogledaj nesto drugo osim BMW i Merca. BMW nikad ne bih preporucio pocetniku, pogotovo ne benzince sa 190 plus konja. Ja vozim evo vec 12 godina, a ima vec 8 da sam polozio i promjenio 20ak auta i ovo mi je prvi BMW sto sam se usudio sebi uzet.
Pogledaj 4motion passate 5+ imas ih za extra cijene sa plinom, ili Audija 2.4 ili 2.8 quattro sa plinom. Jaki su, dobri, pouzdani i udobni. Sa plinom zanemariva potrosnja. A najvaznije imas quattro pogon i lakse se sa njima zezat nego sa 190ks na zadnje tockove.
To je moje misljenje. Nadam se da sam pomogao. Pozdrav