Curi hladnjak

Curi hladnjak

Član
Dakle kao sto naslov kaze curi mi hladnjak i to bas dobro, nebitno da li je auto upaljeno ili ugaseno curi na spojevima koje sam oznacio na slici! Sta da cinim da li da trazim novi ili neko od vas ima nekog majstora koji mi to moze hitno popraviti!!!

U pitanju je Alfa 156

hladnjake.jpg

Član
Pokusaj sa onim sredstvom za zatvaranje tih rupa. Imas mislim na benzinskim pumpama. Saspe se u vodu i zacepi. Bar za prvu pomoc ;)

Član
Pokusao sam sa ovim

fe8e8327ac4d4048542ebbed77cbd67e.jpg

Medjutim nista se nije desilo...

Ako neko zna jel normalna temperatura za alfu 1.8 benzin na ovim minusima 70c?

Član
Probaj sa onim "mekinjama" imas ih kupit u auto djelovima velicine kao kao onaj skolski korektor mozda malo vece.
A za temperaturu ti nitko ne zna na ovom forumu. :lol:
Treba napravit temu termostat i tem pa da se raspravlja :D
I kod mene je na 70, osobno mislim da nije normalno. ;)

Član
Anaise,probaj sa onim prahom od Abro,2KM kosta u njihovoj prodavnici,a imas jednu prodavnicu njihovu ondje kod centralnog ;) meni je isto po fino roknuo hladnjak i stacvio to i sve 5 ;)

Član
ma ako pusta cijelom duzinom dzaba ti sve, nece ga ni jedna tekucina zacepit, a i da zacepi to je kratkotrajno

Član
Da, da citavom duzinom pusta mamicu mu njegovu... tu ko nekakve metalne zabice i tu pusta... jbg ne gine mi 200KM izvalit... :icon_confused:

Ne stavljaj te praske dzaba, bacas pare samo ces zastopati donja rebra i imat ces problem..Mora se hladnjak raspetlovati..Skinu se gumeni dihtunzi, operu i vodobrusnim papirom oslajfaju (2000 )..Zatim se plasticni bokovi operu dobro i oslajfaju isto tako..Onda stavis dihtunge i zaliijepis plasticne bokove ljepilom za viskoe temperature..Zatim uzmi pocincanu zicu 3-4 mm i napravi obujmice, izvezi na perima gdje ima mjesta..Nakon toga sve to fino ofarbaj crnim MAT sprayom i rijesio si probleme trajno ;)

Evo kako to izgleda kada je sve gotovo :D Hladnjak za moj auto kosta 298 KM..Ja sam problem rijesio za 30 KM..Drzi vec 3 godine..

DSC01398.jpg

DSC01400.jpg

Hladnjaci pocnu pustati zbog korozije i "soli" koja se stvara u sistemu..Vremenom gumeni dihtunzi se odvoje od AL-a i plastike i eto problema..Metalna kopca ne moze da drzi i pritisak u sistemu pocne istjerivati vodu van ;)

Član
@Roki

Hvala druze, jos kad bi nasao nekog da mi to kvalitetno odradi bilo bi super...

@GTI Fan :cool: Nije kod mene termostat garant jer temperatura ne varira osim kad iscuri dovoljno vode da krene preko 70c...

Pa vidi ima li netko sa foruma tko je voljan cackati oko toga..Nije komplikovano..Ovdje u TZ ima covjek koji to radi (barem je radio) ..Trebalo bi provjeriti da li jos uvijek radi hladnjake..

Član
Anais je napisao(la):
@GTI Fan :cool: Nije kod mene termostat garant jer temperatura ne varira osim kad iscuri dovoljno vode da krene preko 70c...
;) Ma salim se jer kao sto Franki rece gotovo svaki dan neko otvori temu da mu je riknuo termostat.