zAaKy je napisao(la):Daj nam meći bolan slike fela, nemoj nas držati u neizvjesnosti
GolFanatiCars je napisao(la):zavrsi i ti svoj cilj i posao svaka cast
Dejan 16v je napisao(la):E hvala drug, ma motor je ko zvono nije sto je moj ali sve sam mu uradio, jedino su kablovi ostali jos od starog vlasnika nisam ih mjenjao!
A ovaj digi na 16v je dobra stvar, elektronika ga bas fino ispravlja, radi saug vuce uvjek isto, trosi dosta manje i ima blokadu cuva motor sto je bitno!
Narucio sam chip digi fast, cekam da stigne, radjen za 16v!esso_sa je napisao(la):Dejan 16v je napisao(la):E hvala drug, ma motor je ko zvono nije sto je moj ali sve sam mu uradio, jedino su kablovi ostali jos od starog vlasnika nisam ih mjenjao!
A ovaj digi na 16v je dobra stvar, elektronika ga bas fino ispravlja, radi saug vuce uvjek isto, trosi dosta manje i ima blokadu cuva motor sto je bitno!
Interesantan setup i koliko sam upratio, nisi radio nikakvu korekciju na elektronici. Moj prijedlog je da to sto prije uradis posto si sad na 8v setupu koji ima puno manji protok zraka/goriva od 16v motora. To ce ti dalje rec da sad vjerovatno imas vise zraka i da ti fali goriva a tako mozes bezveze spalit motor
Dejan 16v je napisao(la):Narucio sam chip digi fast, cekam da stigne, radjen za 16v!
Mada je i ovako ekstra ide dobro, pali super nikakvih problema!
Zvao sam ih,traze 450 evra, to je previse za staru masinu, ma nista ja necu pipati dobar mi je,a znam i iskustva drugih koji su ovo uradili i zadovoljni su!esso_sa je napisao(la):Dejan 16v je napisao(la):Narucio sam chip digi fast, cekam da stigne, radjen za 16v!
To ne znaci previse. Ne znaci da nece u visokim obrtajima pogresno zakrenuti paljenje ili smjesa eventualno ostati siromasna.
Ja bi ti predlozio da i nakon ugradnje tog chipa, opet odes negdje i izmjeris AFR i preslusas motor na eventualno knockanje.
Vidi sa Srdjanom iz SM Chiptuninga, mozda ti moze dati neku povoljnu ponudu da ti uradi samo kontrolu pomenutih parametara bez remapa i sl.
Dejan 16v je napisao(la):Zvao sam ih,traze 450 evra, to je previse za staru masinu, ma nista ja necu pipati dobar mi je,a znam i iskustva drugih koji su ovo uradili i zadovoljni su!esso_sa je napisao(la):Dejan 16v je napisao(la):Narucio sam chip digi fast, cekam da stigne, radjen za 16v!
To ne znaci previse. Ne znaci da nece u visokim obrtajima pogresno zakrenuti paljenje ili smjesa eventualno ostati siromasna.
Ja bi ti predlozio da i nakon ugradnje tog chipa, opet odes negdje i izmjeris AFR i preslusas motor na eventualno knockanje.
Vidi sa Srdjanom iz SM Chiptuninga, mozda ti moze dati neku povoljnu ponudu da ti uradi samo kontrolu pomenutih parametara bez remapa i sl.
ArminM je napisao(la):svaka cast decko, odlicno je ovo
joj i ove fele su legle ko budali samar, odlicno
GolFanatiCars je napisao(la):nema greske :icon_biggrin: odlicno sve odradjeno ekstra auto