Drago mi je ovo sto si ti napisao, vjerujem da se interne procedure postuju , provode i sve je to super.. ali
koliko je tim pravilnikom dozvoljeno odstupanje pumpe ? Ko radi reviziju internih testiranja ? Ove navedene firme koje si ti napisao ?
Koja je mogucnosti potplacivanja tih istih, ako cemo otvoreno pricati, ljudi koji rade inspekcijske poslove u BIH su jedni od najimucnijih, kreni od poreske uprave, sumara, carinika, ... svi su u talu sa "gazdama" i svi dobro stoje, samo sto kontaju da je narod glup a drzava ih stiti-nazalost.
Da ne idemo daleko u ovoj raspravi, znam da radis u naftnoj industriji i naravno da ces ti kao uposlenik jedne od gore navedenih firmi zastupati interese kao sto i ja, govorit kako je sve super divno krasno a znamo da nije, da se krade, da se zakida, da se prodaje gorivo loseg kvaliteta itd itd. no opet to nisu krive gazde niti uposlenici niti inspekcija vec drzava koja je nesposoba da rijesi ovaj problem, 2 godine nam prodaju gorivo po cijeni (sad dajem neprovjerene podatke) barela 100 dolara , dolar varira u nenormalno, cijena je pala shodno tome a cijena goriva ostala ista.
Naravno pumpadzije su u talu, svima odgovara da drze cijenu goriva sto visocijem narod mora sipat.. i onda kad gasprom spusti cijenu ide pricak ako je gorivo lose, voda gluposti, pa onda se mjenja sve kad hida, ep, ina i ova sitna buranija spusti cijenu kako je to ustvari kao stvarno pala cijena goriva na svijetskom trzistu pa moraju..