Član
Optimum, i nece ti trebati vise, za ovaj Power moras staviti filter i mijenjati izduv, mozda jos neke preinake, bit ces prezadovoljan i sa ovim Optimum, 100%
technoGeek je napisao(la):Optimum, i nece ti trebati vise, za ovaj Power moras staviti filter i mijenjati izduv, mozda jos neke preinake, bit ces prezadovoljan i sa ovim Optimum, 100%
zdralle je napisao(la):technoGeek je napisao(la):Optimum, i nece ti trebati vise, za ovaj Power moras staviti filter i mijenjati izduv, mozda jos neke preinake, bit ces prezadovoljan i sa ovim Optimum, 100%
Cekam da vidim ovo sto mi poceo da dimi jeli do turbine posto sam savjete od nekih ljudi dobio da blindiram AGR ventil i to sam uradio smanjio dim ali ga ima opet. Kako sam shvatio sve vas da turbina mora biti extra za ugradnju chipa. Tako prva stavka ce biti turbina - servis.
technoGeek je napisao(la):zdralle je napisao(la):technoGeek je napisao(la):Optimum, i nece ti trebati vise, za ovaj Power moras staviti filter i mijenjati izduv, mozda jos neke preinake, bit ces prezadovoljan i sa ovim Optimum, 100%
Cekam da vidim ovo sto mi poceo da dimi jeli do turbine posto sam savjete od nekih ljudi dobio da blindiram AGR ventil i to sam uradio smanjio dim ali ga ima opet. Kako sam shvatio sve vas da turbina mora biti extra za ugradnju chipa. Tako prva stavka ce biti turbina - servis.
I posto ti autu ima najmanje 10 godina, koliko vec, idi nekome da ti otvori katalizator i izvadi keramiku, poslije zavari novi komad lima i ofarba. Maximalno ce te kostati 15€, a to kad se zacepi onda ti vise trosi i vise tereti motor, ovako ce lakse disati
SM chip tuning je napisao(la):Ako ti je vec otisao turbo i ako ces uzimati novi ili reparirati taj kontaktiraj me pa da ti kazem koji bolji turbo da stavis jer ti je sad isto posto moras da mjenjas postojeci tad vec uzmi jaci.
Jesi li se to prepaomuha je napisao(la):jos jedna potvrda ovoga, sinoc smo radili 1.9TDI ( obicni ) sa turbinom od 150KS PD- motora, na to je uradjen custom remap i auto otkida, clan MRVA je ponosi vlasnik, pa ce on napisati vise
Mrva je napisao(la):Jesi li se to prepaomuha je napisao(la):jos jedna potvrda ovoga, sinoc smo radili 1.9TDI ( obicni ) sa turbinom od 150KS PD- motora, na to je uradjen custom remap i auto otkida, clan MRVA je ponosi vlasnik, pa ce on napisati vise
Nema sta da se experimentise.. ja se umalo nisam zeznuo, surfao po netu, gledao sta su ljudi vec radili na slicnim masinama. Sreca pa sam Srdjana nazvao i to par sati prije remonta. Covjek me posavjetovao da uradim kompresovani dio od 1.9L 150 PD. Ja sam mislio da je to malo (moja ideja je bila hybrid gt2049 ) medjutim se kasnije ispostavi da nemogu dizne mnogo, da pumpu moram mjenjat, nemoze ni maf i kad to sve promjenim kako ce lamela izgurati, pa ic.. ma gomilu stvari..
Tako da je ovo i vise nego sto sam ocekivao od ovog hybrida
SM jos jednom pokazao ko je tata na nasoj sceni a i sire