Pruzi se koliko si dugacak. Kupi ono sto mozes odrzavati a da ne odvajas od usta i da te ne boli glava na servisu ili kad se nesto pokvari. Nemoj glumiti Dzaju ako to nisi.
Mogu i ja otici kupiti e60 540i i ja glumiti dzaju do prvog servisa ili kvara i onda kuku majko sta ja uze, hebem ti auto i proizvodjaca, krsine od auta koliko su skupi dijelovi...
Ljudi vecinom daj mu novo, daj mu dizela jer je cuo da trosi 5 po gradu a kad uzme pa mora dati za protokomjer zraka 250km, uff to 250 ma moze on i bez toga. zamajac lupa ma nije to nista moze on tako jos 50 000 ici, lupa kugla, ma nista to je sitno rek'o meni majstor da je to dobro i tako tjese sami sebe jer nema za dijelova jer je vec skrhao sve pare i kredite za auto pa nema ni kifle a kamoli da odrzava... 80% ljudi koji je kupilo auto nije se raspitalo koliko kosta odrzavanje i koliko kostaju dijelovi i servisi nego je gledao da li na board comp stoji 6.7 ili stoji 8.9 postrosnja...
Ja se drzim onog: kupio ono sto ti se svidja ali da mozes odrzavati normalno i da auto bude utegnuto 100% a da te ne boli glava ni dzep, da mozes da sipas to auto i naravno da ne odvajas od usta zbog auta. Auto jeste luksuz i jeste uzitak ali ne mora se bas pretjeravati i ici u krajnost... Ja sam sebi nasao recimo auto koje mogu voziti i odrzavati a da mi ne stvara problem to i da ne osjetim to odrzavanje, da mogu sipati i ono najbitnije da ga vozim sa uzitkom...
Nije bitno koliko auto vrijedi bitno je kako se osjecas i uzitak u voznji. ALI uvijek ima ono ALI je kod nas puno glumaca koji se pusu i zele da budu ono sto nisu i da zive na visokoj nozi a to ne mogu i onda se pusu i pokazuju a ovamo rezerva kopa oci i vozi se na dvije tri litre nafte ili benzina i vise je upaljena rezerva nego ugasena, a znam ih dosta takvih...