u svakom slucaju je manji potrosac od 3.0tdi a6 audija,on u prosjeku trosi oko 1-2l vise na 100km,ja sam u planu uzimati sebi E60-ku,ali samo sa x-drive pogonom i sa 3.0 motorom,nisu veliki potrosaci a jure ko blesavi,oprema je skoro pa uvijek dobra u odnosu na cijenu,mada mozes za iste pare uzeti sebi bolje opremljenog audia A6 ili E-klasu,ali nijedan nemoze prici Bengi,ja sam se uvjerio u to,bolje ide a manje trosi...
Sto se tice motora moze cak i onaj 520d ali iskljucivo onaj sa 177ks koji dodje u facelift-u(posle 2008) on je dovoljno snazan a jaaako ekonomican,prijatelj koji je inace ubijedjeni VW-ovac ga je koristio na poslu i nakon toga je prodao passat-a i uzeo sebi jednog,po njegovim rijecima potrosnja se krece od 5-7,5 litara sto je za ovoliko auto i njegovih 177ks jako malo,odrzavanje je takodjer zanemarljivo jer su kvalitetni motori(dugo u upotrebi kod BMW-a,samo poboljsani)...
A sto se tice automatika,do tebe je,nije mjerodavan u cijeni(cijenu kod njih najvise odredjuje kilometraza ako uvozis),a ja bi ti preporucio ako uzimas da uzmes facelift jer kod njih je "najbolji "automatik,prepoznat ces ga jer izgleda kao dzojstik a ne kao dildo :lol:...