Bmw e46 320d potrosnja

Bmw e46 320d potrosnja

Član
Kupim ga u Njemackoj crkla turbina al cjena Ok..kupim novu turbinu ugradim i dovezem se sve za 5. Prije njega dovezem fiata stilo 1.9jtd i na istom putu od 1500km mi potrosi manje 18litara od stila..vauu super dizel a ide 215km/h Zavrsim papirologiju i na pik.ba Covjek dodje sa mehanicarem auto stvarno bez greske sa originalnim km 220 000 prva farba ma nema tacke.Sve pregledali i pazarili.Proslo par dana zove me lik posto je taksista u Sarajevu kaze trosi mu po gradu 15 litara i nemoze da radi sa njim pa me moli za savjet. Kaze vozio na dijagnostiku nema prijavljene nijedne grske i sve funkcionise beprekorno.Nesto mi krivo dobar je lik i volio bi mu pomoci pa ako se neko sretao sa slicnim kvarom da napise..Da li je moglo sta da crkne ili se zapusi ili mozda ima neka tipicna mana za taj model ako neko zna.
 
bmw-ovi inace vise trose od ostalih auta iste snage i kubikaze plus on taksira a to je stani kreni nabiri koci. normalno da ce trosit. autoput je sasvim nesto drugo. svako auto na otvorenom i gradske voznje pravi razliku potrosnje minimalno 3,5 litra. sve ispod je laz.
 
Super Moderator
To mu i jest maksimalna brzina tako da bi trebalo biti sve ok.. znam kad sam imo takvog bmw-a tacno 215 iso, a nije bio skroz ispravan. nesto je zezalo ne znam sta, uglavnom ispod 3000 obrtaja je bio mrtav a poslije 3000 sve kako treba, al mi potrosnja nije bila velika ni po gradu a ni na otvorenom. cudno mi je to sto trosi 15 litara ne bi smio nikako. a te price da bmw vise trosi od drugih auta je najveca glupost na ovom svijetu. bmw najmanje trosi od svih auta to je dokazano, a ja sam to sam sebi dokazo 1000 puta. pogotovo jace masine 200+ KS, bmw ubjedljivo najmanje trosi
 
Član
Neka zamjeni filter goriva jaran je zamjenio i za čudo božije troši litar manje....Kad je ga kupio 7,3 kombinovane i sada kad je zamjenio ulje i filtere troši6,3 l, u pitanju je face lift 110kw 20002. god...pozzzz
 
Član
bmw-ovi inace vise trose od ostalih auta iste snage i kubikaze plus on taksira a to je stani kreni nabiri koci. normalno da ce trosit. autoput je sasvim nesto drugo. svako auto na otvorenom i gradske voznje pravi razliku potrosnje minimalno 3,5 litra. sve ispod je laz.

Ja prvi put cujem ovo, ja koliko znam BMW-ovi dizel motori su ti medju najmanjim potrosacima sto se tice dizela...
 
Član
Znam da bmw pogotovo ovi modeli trose najmanje u odnosu na konkurenciju provjereno 100% i ovaj auto je bio sasvim ok ..evo sa auto puta cu okaciti fotku sto sam malcu slao dok sam se vracao :) nego nesto se desilo u medjuvremenu..covjek jos nije krenuo na taxi sa njim pa tako da to sto mu trosi nema veze sa taksiranjem nego iz svakodnevne upotrebe...acitam negdje pominju protokomer.. hm.1453278_10202430464904406_179766738_n.jpg
 
Član
Dvije godine sam vozio takav Auto svakodnevno i nikad nije potrosio vise od 9 litara po gradu, A sto se tice Toga da BMW trosi najvise je cista glupost i predrasuda. Sad vozim 2.5 benzin i po gradu nece potrositi vise od 14-15 litara, da se ponekad spuca u blokadu a ne da se stalno vozi na vrh gasa. Moguce da je protokomijer, a mislim da i Lambda sonda moze uticati na potrosnju, sad koliko to ne bih znao. Ako grijesim neka me neko ispravi.
 
samo za usporedbu : na relaciji Trosingen(Njemacka) - Tuzla (znaci dva auta zajedno idu jedno za drugim konstantno do Bosne , vozilo se i po 200 km/h) i znaci na istom rezimu voznje, iste brzine- potrosnja prosjecna je bila:
1. Passat 5+ 1.9 TDI PD 74 kw , 6 brzina = 6.5 lit./100km
2. BMW e46 320 td 110 kw , 6brz = 4.5 lit/100km

tako da BMW dizelasi su poznati po maloj potrosnji, uzimajuci u obzir i snagu tih motora (dok Benzinjare i nisu nesto ekonomicni:D )
a taj taksista ili laze ili sta vec :) mozda covjek hoce da vrati auto
nego nek on ode na dijagnostiku!! :) (i tako ce znat jel auto ispravno il on ne zna voziti)
 
Član
320d je stvarno mal potrošač. Al da troši 4,5 litara otvorene vožnje (uz vožnju po auto cesti) je znanstvena fantastika, isto kao što je znanstvena fantastika da 1.9 tdi od 74 kw troši 6.5 litara.
 
Član
Taj motor jeste veliki potrosac po gradu ako se rade relacije na kojima se motor ne ugrije.
Na otvorenom trosi manje od bilo kojeg tdi motora. Po gradu male relacije idu 10-12l, a kada se ugrije motor potrosnja sleti na 8-9(sarajevo, za vrijeme spice)
 
Član
tdi pd motori su motori su najvećom iskoristivosti goriva od svih motora sa unutarnjim izgaranjem. Štedljiviji su i od vw CR motora ;)

Ne provaljuj se ;)
 
Legend
sad zimi vozim e46 320d 100kw touring , ne mogu bubati i petljati za potrosnju na otvorenoj jer nisam pratio iskreno ali je mala, gradske , kreni stani , malo zivlje voznje trosi do 7
stari kad ga vozi , vrha gas uzme bar litru manje na to sve racunajuci da se u 90% vozanja motor ni ne ugrije po ovim minusima jer su kratke relacije

posto je vec bio na dijagnozi ... i oni nemogu skuziti sta je , neka promijeni filter goriva , i provjeri vakum egr ventila (ocistiti filter/sito) i vakum turbine (ocistiti filter/sito)

moj je malo zagusen dosao i osjecam da mora ici puno bolje , ko god je gore navedeno radio razlika u snazi i smanjenju potrosnje je drasticna

evo malo vise o tome ovdje , registruj se ako je potrebno i prelistaj o cemu govorim
stvar nije komplikovana i covjek to sam moze odraditi nema sta izgubiti

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?f=4&t=68028
 
Član
tdi pd motori su motori su najvećom iskoristivosti goriva od svih motora sa unutarnjim izgaranjem. Štedljiviji su i od vw CR motora ;)

Ne provaljuj se ;)
Mislim da je CR štedljiviji, meni ne prelazi 5.2 litra na rezervaru. Natanko ga do vrha, otišo do Osijeka, bilo je nešto gradske vožnje, bilo je i brže vožnje i potrošio je 5.2, četvero u autu, klima itd... Sada ne znam koliko troši pasat 85kw pd? je li ide ispod? Sigurno nije velik potrošač, ali nije ni štedljiviji...
 
Top