hahaha najdraze su mi ove teme kad se bacaju bombe o potrosnji, pogotovo kad kazu da petica GTI trosi 6 litara po gradu, sestre'm .. nevjerovatno
Ja nisam cuo da su BMWovi motori generalno stedljivi, to prvi put sad cujem fkt, pogotovo to da ce taj 2.0d trosit 4.5l auto puta , mozda da se islo 6om 80 sve vrijeme, a vjerujem da nije tako da macku o rep..
Nego da se vratimo na temu, ne skrecite od toga.
Ja kad sam leona uzeo, trosio mi je 13 otvorene Bihac - Sarajevo, znaci nisam mogao da vjerujem da auto tako trosi.. i onda ajmo dijagnostike, trazi, gledaj, sta je , kako je.. i krenemo redom, prvo ocistili turbo, promjenili filtere (goriva i zraka) ondap promjenili termostat/termo prekidac (zna jako zezati potrosnju), nakon toga mi se smanjila potrosnja na nekih cca 10 grada, 7-8 otvorene.. poslije toga sam jos uradio chip na autu, normalne voznje mi sad uzima oko 8.5-9 po gradu, 6-7 otovrene i zadovoljan sam to je to..
Sto se tice konkretno tog bmwa, ko god je vozio po sarajevu, zimi, zna da gdje god krenes auto se ne uspije ni ugrijat, gasi.. znaci ne razumijem kako ljudi ocekuju da im bude mala potrosnja pri takvim uslovima voznje, plus guzve ako se tad krece sa autom 7-8-9 i 16-17h kad su spice..
Treba pogledati jos i kocnice, da li klijesta odvajaju (pogotovo zadnja) zna se i to desavat