BMW e36, hajmo BMW znalci

BMW e36, hajmo BMW znalci

Član
Cao BMW drugari....

Imam ovog cudnovatog 325 td iz '94.-e god...dobavio ga u malo losem stanju i pomalo rjesavam probleme...
Da ima 115 KS :) Sto se tice potrosnje...sa ovim sam presao oko 18000 km za 8 mjeseci, imam svaki racun od goriva :) Tako da mislim da su podaci ono pravo valjani....prosjecna potrosnja u ljetnim mjesecima iznosi 7,3 l/100 km s tim da sam u tom periodu imao oko 60% otvorene i 40% gradske voznje...napominjem da je gradska kroz tuzlu gdje te obicno svaki semafor doceka na crveno:)
Zadnja ozbiljnija tura je bila do zenice preko sarajeva i potrosnja je iznosil 6,8 l/100 km...na autoputu ga nisam stedio...preko karaule jbg, onako kako moras, al od zenice preko doboja do tuzle laganini ono do stoje:) pa razaberi potrosnju kako hoces:) Moras malo pri odabiru pazit na stanje motora...sto se ostalog odrzavanja tice nema se sta rec...al ipak nije golf II :) Al mislim da mozes solidnog naci za cca 8000 KM :)
Ako jednog zbavis vidimo se na crti:)

Član
hvala jasko na informacijama, dobices PM ako me jos sta bude zanimalo ;)

a i kad zbavim, na crtu necemo a kafu mozemo popiti :cool:

Kako kome, al' ja mislim da je puno 8000 dati za auto staro 16 god! Jer ipak i da je odrzavan redovno, ti na starom auto uvijek imas nesto za raditi!

Član
MTR je napisao(la):
nema BMW-a bez sestaka ako je 320 samo iza 1994-te , 323 i 325 su isti motori samo druga snaga , 325 je bolji od 328 jer mu je razlika u snazi samo u par konja a razlika u potrosnji ogromna
m50 b25 je smece od motora u usporedbi sa m52 b28 ta razlika u 2 ks je nevjerovatna na cesti i sa malim prepravkama taj 2.8 motor se dize na preko 220 ks tako da je to najbolji i po meni jedini izbor masine u e36 ako se zeli neka snaga ( o M3 netreba ni sanjati jer u cijeloj BiH ima mozda 2-3 primjerka )
ako zelis neki kompromis brze voznje i manje potrosnje onda 318 is dosta ugladjen motor koji odlicno ide i potrosnja uopce nije bezobrazna neki prosjek 10-11 litara
potrosnja kod 2.5 i 2.8 motora ti je od 12-15 standardno a da se navuc i na 20 litara ako se zelis malo zabavljati :)
jedan od rijetkih auta za koje vrijedi dati neke pare je edisov 325 M tech jer znam kakav je momak prema autu i da je ulozeno dosta truda i novca da se auto dovede u stanje kako treba i da se tako i odrzava
te price dobar e36 za 3500-4000eura su price za malu dijecu za te pare dobijes stock auto ( jako cesto u jako lošem stanju) na kojeg treba brdo para ukucati da dobijes nesto za sta mozes reci da je BMW a ne krs na 4 tocka
a ovaj zuti bmw sta je neko gore postavio jedan od boljih selo tuning uradaka koje sam vidio da se prodaju fujj

Član
e j*o ga ti scaneru :D
rekao sam, ja cu (ako budem uopste i kupovao) kupiti po mogucnosti 100% stock auto, i kao sto ti rece ovaj 1.8 nekako mi najbolje zvuci :cool: , a ovog zutog gore necu komentarisati :D

Član
almir_gr je napisao(la):
Kako kome, al' ja mislim da je puno 8000 dati za auto staro 16 god! Jer ipak i da je odrzavan redovno, ti na starom auto uvijek imas nesto za raditi!

to auto staro 16 godina kad je dovedeno u pravo stanje vrijedi vise nego pola ovih novih govanjaca sta se vozi i sta raja kupuje i misli da je kupio dobar auto.

sub3r je napisao(la):
e j*o ga ti scaneru :D
rekao sam, ja cu (ako budem uopste i kupovao) kupiti po mogucnosti 100% stock auto, i kao sto ti rece ovaj 1.8 nekako mi najbolje zvuci :cool: , a ovog zutog gore necu komentarisati :D
kad budes kupovao znas kome ces se obratiti da ti pomogne oko odabira :)
a ima ovde jedan 318 is M optik ful sve 92 godina 2 vrata stanje bez nekih velikih ulaganja.
mislim da bi bila cijena cca 4500eura provjerim ti sa momkom poslikam auto i javim
uglavnom nemoj se bacati na kupovinu dok dobro ne razmislis sta oces i dok ne nadjes neko auto da je u stanju za koje vrijedi dati novac

Scaneru dijelimo razlicito misljenje, i to je u redu, novo auto je novo auto, pa kakvo god da je, ne mozes ga porediti sa nekim starim 10-15+ godina! Ti smatras da vrijede, ja licno nikad ne bi dao te pare za toliko staro auto!

Član
sa kupovinom necu zuriti, ionako para nemam do negdje polovine ljeta, tako da imam vremena da biram.. uglavnom sve sto mi dodje pod ruku, dobit ces PM u vezi konsultacija :D

@ almir.. nikada se ne moze porediti e36 sa npr, neki fiat punto ili neko slicno auto ( naravno, ne zelim da vrijedjam vozace istih )
ja evo vozim golfa 97, al bmw 92 godina je bolja u svakom pogledu :)

Član
evo sub3r je napisao ono sta sam ja htio reci :)
ti auti nize klase stari par godina kostaju manje od nekog mercedesa audija i BMW starog 15+ godina pa zar samo to ne govori o necemu? i to ne samo kod nas u fucking BiH vec u cijelom svijetu je takav cjenovni omjer dakle...

Pogresno smo se razmili, nisam ni isao na te modele gradski konzervi (pardon auta :p).. Nego ja samo iznosim svoje misljenje, da je to puno para za toliko stara auta, da ne idem u off bezze vise, back to topic :D

Član
sub3r je napisao(la):
ko je imao nesto vise iskustva sa ovim autima, prvenstveno 1.6 ili 1.8 benzinci i 2.5 turbo dizelasi :cool:
pogotovo coupe :)
dobre strane, mane... sve sto kazete korisno je ;)

E36 je pravi odabir, koji ćeš agregat izabrati zavisi šta ti očekuješ od tog auta , mana nemaju , sretno ;)

Član
Glupost je kao nebi dali tolike pare za 16 godina starog BMW-a. Pa taj BMW star toliko godina ima 100% vise opreme novijih polovnjaka iste cijene. Ja ti toplo preporucujem motor koji je kod mene znaci 1.8 16v jer je super... Sretno sa kupovinom ;)

Član
bmwscaner je napisao(la):
MTR je napisao(la):
nema BMW-a bez sestaka ako je 320 samo iza 1994-te , 323 i 325 su isti motori samo druga snaga , 325 je bolji od 328 jer mu je razlika u snazi samo u par konja a razlika u potrosnji ogromna
m50 b25 je smece od motora u usporedbi sa m52 b28 ta razlika u 2 ks je nevjerovatna na cesti i sa malim prepravkama taj 2.8 motor se dize na preko 220 ks tako da je to najbolji i po meni jedini izbor masine u e36 ako se zeli neka snaga ( o M3 netreba ni sanjati jer u cijeloj BiH ima mozda 2-3 primjerka )
ako zelis neki kompromis brze voznje i manje potrosnje onda 318 is dosta ugladjen motor koji odlicno ide i potrosnja uopce nije bezobrazna neki prosjek 10-11 litara
potrosnja kod 2.5 i 2.8 motora ti je od 12-15 standardno a da se navuc i na 20 litara ako se zelis malo zabavljati :)
jedan od rijetkih auta za koje vrijedi dati neke pare je edisov 325 M tech jer znam kakav je momak prema autu i da je ulozeno dosta truda i novca da se auto dovede u stanje kako treba i da se tako i odrzava
te price dobar e36 za 3500-4000eura su price za malu dijecu za te pare dobijes stock auto ( jako cesto u jako lošem stanju) na kojeg treba brdo para ukucati da dobijes nesto za sta mozes reci da je BMW a ne krs na 4 tocka
a ovaj zuti bmw sta je neko gore postavio jedan od boljih selo tuning uradaka koje sam vidio da se prodaju fujj

Vidi se ko vozi BMW :cool: to brate po bavariji sve si rekao sto i ja htjedoh...
Samo jos jedna napomena...drug pazi se divljaka ako budes u BiH kupovao...jako malo ima 36 regularnih...ja sam imao 3 E36 318i i nikad nista na motoru nije otislo....sad imam 328 kao i prije njega...i ako imas novaca...uzmi sestaka nesto tipa 325,jos bolje 328..to ti je sex brate...kad ga budes malo vozao..bolit ce te dupe za potrosnju..

Kod nas se jedan prodaje, 318 i 115 hp crn 1996 klima, alu f. 16", centralana, daljinski, servo, abs, airbag x2, mp3, koža,zadnji spoiler ... Koliko bi to bilo realno platiti. Stanje mu je OK!

Moj ba, vozim ga više od 5 godina pa me zanima koliko bi vrijedio. Ja ga paltio 11.000,00 KM u januaru 2005. god.