Denis cazin: Narode mozetel mi reci senzor sto bude postavljen u crevu posle inter kulera upitanju je golf 4 AGR motor 66kw dali ga dijagnostika moze otkriti ako nepravilo ocitava posto mi je majstor reko kao da se to nemoze otkriti dijagnozom sva sam creva pregledo nigde nepusta samo auto kad das gas nestvara onaj pritisak za vucu primjetio sam da mise crevo sto je povezano sa ic slabo nadima
Denis cazin: Sto se povezuje gore na egr ventil nekako slabo mi se nadima u odnosu kako mu dajem gas.stabi to moglo biti najlogicnije
liaar:
jesi ti ijednom otisao majstoru ili sve to sam popravljas ?
Denis cazin: Ma otiso sam ja majstorima vise neznam koliko sam ih izmjeno zamjeni ovo zamjeni ono ali auto nema pomaka nista i odek kod jedni kao poznati tamo vamo covjek prikopca laptop sredi za 10min probo auto leti.to je trajalo 20 dana i opet na isto
giba: najlakše ti je nać nekoga tko ima isti motor i s njega prebacit prvo maf pa isprovat jel do njega, onda n75 pa vidit jel do njega onda onaj treći ali on rijetko ode, ako je nakon toga sve isto onda zablokiraj egr ventil on zna zajebavat (ako već nisi). crijeva si već provjerio ako nije do njih onda je vjerovatno turbina začađena
giba: pokušaj ga dobro propuhati meni je to pomoglo, izveo sam ga na otvorenu cestu dobro ugrijao i onda puni gas kad izbaci safe mode onda ga ugasit upalit i opet puni gas nakon 4. puta što sam ga gasio palio više nije palio safe mode
giba: ali je izbacio čađe na auspuh dosta i evo već pola godine vozi normalno
Denis cazin: Otjeram drugom kaze pukla crijeva sto ide na wesgejt ventil i sto ide na turb ona vakum i kaze neradi kako treba elektromagnet ven od egr ja zamjeno to auto islo 5 dana ali ni blizo onog ka prije sad skroz nikako gas do poda al nema onog lepljenje zasjediste kao pre
giba: jel vozi normalno pa isključi kad ga upreš ili ne ide nikako?
giba: možda je maf zamijenski pa ti zbog tog ne ide ko prije
Denis cazin: Nema ume sef mode nista nepropada papucica gasa samo nema onog kako bi reko da on od 2000obr cupa toga nema znaci obrtai idu al slabo brzina kako je iso nije ni blizu auto mi je svaka 3 tjedna na auto putu da je zapusen sumnjam.nazadnje ga vozio 180 ko iz sale sad jedva 130 i to patnja
Denis cazin: Pa sad na tom je senzoru iso ko mutav znaci nema dobro 40000 predjeni snjim otpajo sam maf senzor nece nikako
Denis cazin: Turbo je kako bi reko bez zakretni krilaca cistio eger je bio zablombiran zamjeno n75 ali ja sam tako uzo auto nista nisam znao o tome kako auto treba da ide dok nisam mogo parirati slabijima od sebe i sve sam to zamjeno sto sam naveo auto nejde
Denis cazin: I dok nisam otiso kazem kod poznati da navedem servisera i za 10 min srikto auto proklizava kad jace stisnes gas kako je iso i kratko vreme opet na staro.neki su mi rekli da je auto cipan
Denis cazin: Ali eto kratko ke trajalo dame je vise sram otjerati majstoru vise neznaju sta da mu rade.na koi nacin da ja sam zablombiram mislim na naj laksi egr jer mi je ovaj zadnji majstor odblombiro imal kakav nacin sa kakvom kuglicom samo na ono crevo
esko_passat: jesil provjeravo blowoff ventil (mislim originalni, ne onaj sto pisti) jer ako je ventil rikno onda nece da vuce kako treba
r32user: jel ti spalo ono malo vakum crijevo sa egr-a
Denis cazin: Kad ni ja zbao sta je to blof ofventil i gde se nalazi nije spalo crevo nikvo sva su na mjestu