Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
MaHa Styling: ima to da ide ko avion MaHa Styling: na 500 600 ks ide to lagano miki007: to je visa fizika vec MaHa Styling: ma to će lagano miki007: ja imam turbo i ic za golfa al mi visoka kompresija miki007: razletio bi se za 2 dana MaHa Styling: kovano sve ubaciš i neće haha miki007: ponovo kompresija ti treba oko 8,5 MaHa Styling: a koja je normalna ? miki007: atmosferski benzinac oko 10 miki007: sportski benzinci do 11 miki007: a turbo benzinci od 8 do 9 MaHa Styling: ma koja je u 300 24v kompresija haha madmono: nije tacno miki varira od auta do uata miki007: 10 je njemu komresija madmono: pogotovo kod turbo bezinaca miki007: madmono varira al je u ovim okvirima madmono: bolje da je manja konpresija MaHa Styling: pa šta onda moram raditi ako budem to uzimao? miki007: kad je manja kompresija manje i snage ima
miki007: problem je u kvalitetu naseg goriva miki007: na vecoj koimppresiji sa turbom dolazi do samo zapaljenja MaHa Styling: detonacije miki007: nije stabilno paljenje i imas puno komplikacija madmono: i zapalis se lagasno hahhaa MaHa Styling: vidi piše da je 300 24v a u opisu 3199ccm madmono: hahahha MaHa Styling: hahahha MaHa Styling: madmono miki007: jedini bobamotoring zna da uradi mapu da radi na vecoj kompresiji i vecem pritisku MaHa Styling: razumiješ se ti fino oko toga? miki007: kod mene na auto dati pise da je 2980ccm miki007: ja sebi stavljam 4 karburatora na golfa miki007: odusto sam od turba MaHa Styling: Mercedes-Benz Model 300 Generation 300 (W124) Engine 300 E-24 (220 Hp)Edit data of this car Doors 4Edit data of this car Power 220 hp/5500 rpm.Edit data of this car Fuel tank volume 70 lEdit data of this car Year of putting into production 1989 yearEdit data of this car Year of stopping production 1992 year MaHa Styling: Engine displacement 3199 cm3 Edit data of this car Torque 315 Nm/3850 rpm.Edit data of this car Fuel System Multi-point injection miki007: sve je moguce miki007: e moram da idem MaHa Styling: http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=12828 MaHa Styling: eto link
miki007: gotova smjena MaHa Styling: aj lagano miki007: ja imam auto datu na kompu madmono: u stas se razumijem maha miki007: na njoj drugacije pise MaHa Styling: pa oko tog turbo ovo ono haa MaHa Styling: pošto vidim da si iz Sa pa bi mogao pomoći madmono: pa jbg vozam turbake madmono: ima 10 godina madmono: reci MaHa Styling: pa eto namjerio sam taj motor pa ako bi uzeo da ne tražim drugog da mi pomaže haha madmono: hahha e sve bi to bilo super da imasm vrmena madmono: hhahahha MaHa Styling: hahahah ma znaš šta, ako se još oko struje razumiješ da ga spojimo u auto MaHa Styling: ma to bi bilo ono znaš MaHa Styling: kontao sam turbo MaHa Styling: stavljat i možda rastavljat motor pa uradit karike madmono: pa sta si uzeo koji motor MaHa Styling: nisam uzeo MaHa Styling: kontam da odem krajem mjeseca po 300 24v
madmono: ma si se dzaba peglo MaHa Styling: e jbg MaHa Styling: gledam onaj na dizelu madmono: pa i da stavis 0.8 bara MaHa Styling: stock motor MaHa Styling: od 113 konja na 600 ks i 1000 nm madmono: opet je veliko opterecenje MaHa Styling: stock motor madmono: + novi ecu +mapiranje madmono: ne isplati se MaHa Styling: boš pumpa je ovaj dizel a ovaj benzinac je ajnšpric tako da znam da bi trebao ecu i mapiranje madmono: pa uzmi ubaci motor i cao madmono: a ako hoces madmono: turbo zvuk madmono: nabaci varalicu MaHa Styling: hahaha MaHa Styling: pišći ko da kolješ kokoš MaHa Styling: ma nije meni turbo zvuk ba meni samo blow off MaHa Styling: da se može na atmosferca onda bi bilo za deset haha madmono: izvini ali kako ti pricas to je meni cista glupost
madmono: radi blow off-a madmono: toliko posla ba madmono: to jue poso po fin madmono: nijue to bas tako juednostavno madmono: kako si ti zamislijo MaHa Styling: vidi, nije isključeno da bi ja nekad, kad bi skupio finih para išao na setup od nekih 600 700 ks ali to trenutno ne mogu, trenutno bi mogao izdvojit pare za motor turbo i da ga u auto smjestim tj 3000 3500 km zadnja-kocnica:
MaHa Styling: za ovo bmw i služi madmono: e pa zato ti i govorim madmono: trazi turbo motor gotov madmono: da ima ecu sve madmono: pa ti je njega lako kasnije doradzivati madmono: ti imas prevelike zelje a malo para MaHa Styling: ma bolan sad ti govorim, nema taj motor turbo, nećeš nigdje naći MaHa Styling: u bosni da nađeš mercedesovog benzinca iz 90-ih godina kojem je neko nadogradio turbo? MaHa Styling: teže naći nego 240sx madmono: hahhaha madmono: jeli mora biti MaHa Styling: mora madmono: mercedesov motor ba
zadnja-kocnica: i smedervaca sam slozio miki007: hahaha miki007: kod mene alfa PassatVWB3: kod mene nista hahaha, nikad da se nakanim, nemam vremena N1troTDI: ljudovi opet me kombi handri,sad kad palim samo nešto zuji,a i malo ronda nešto N1troTDI: alnaser je promijenit i palio je,onaj prije što je bio neke cetkice i jos nesto bilo otišlo PassatVWB3: ma vozi dok se ne raspadne N1troTDI: ma i stari tako kaze N1troTDI: ja mu govorim da uzmemo neki drugi PassatVWB3: ti bi samo kupovo drugo, suti i vozi, kad stane onda uzmaj. Ja da sam tako mjenjo passata ne bi imo sta jest N1troTDI: jbga uvijek nešto ode,stari nešto sjebo zabio šarafciger da drzi staklo jebo sam mu onog odozgo, N1troTDI: ne peru nikad,a nece ni da popravljaju, N1troTDI: i onda se cude nece upalit PassatVWB3: ma moze to jos, radno je auto jbt MaHa Styling: radno auto može uvijek još MaHa Styling: prodajem 2 din dvd za stoju PassatVWB3: