Besplatni bežični internet za Tuzlake

Besplatni bežični internet za Tuzlake

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
SamiRX-8 je napisao(la):
kAcA je napisao(la):
ja sam cuo da ima limit koliko mozes skinuti dnevno, a i brzina je dosta slaba samo 2mbps
jel ovo istina?

U prvoj testnoj fazi signalom je obuhvaćeno uže gradsko jezgro (uključujući i panonska jezera), dok se druga faza koju će implementirati Općina Tuzla planira u narednim godinama, s ciljem pokrivnja  cijelog područija Tuzle.  

Mreža će raditi na  frekvenciji 2,4 GHz, Wi-Fi standard koji imaju skoro svi uređaji . Za ovu frekvenciju smo se opredijelili iz razloga što svi korisnici koji imaju PDA uređaje, mobilne aparate i laptope sa mrežnom karticom mogu korisiti bežični internet

Brzina interneta je trenutno 2Mbps i ona ce se povećavati sa povećanjem broja korisnika.

- Kud ce ti vise od 2Mbps za pocetak, to je sasvim normalno, a sumnjam da ima tako puno korisnika u pocetku, ali eto, tekst gore ti sve govori ;)

2mbps je ukupna brzina, znaci konektuje se 20 ljudi i svima je download 12kb/s
malo je to, al moze posluziti za citanje maila, obicno surfanje ili chatanje na forumu msn-u itd.

u sarajevu nema ovako ne znam odakle to JD-u
ono sto ima je da neki kafici nude wifi ali samo u svojim prostorijama, znaci jedino da poneses laptop ili pda udjes unutra i popijes nesto

Legend
Nabrzinu procita nesto, al vidim da mi nesto blatite Sarajevo, nemojte da dijelim banove :D

JD.

Član
kAcA je napisao(la):
u sarajevu nema ovako ne znam odakle to JD-u
ono sto ima je da neki kafici nude wifi ali samo u svojim prostorijama, znaci jedino da poneses laptop ili pda udjes unutra i popijes nesto

pa vi ovdje pricate o nekim hot spotsima... ako se moze svako nakaciti iz svoje kuce u odredjenom dijelu grada to je nesto drugo onda

sta je od tog dvoje na kraju ?

Član
ma imas par tacaka (ili ti ga hot spotova, acces pointa itd...) i sjedes dje hoces u centru grada i nakacis se...ako zivis u centru grada mozes i tu...bitno je samo da uhvatis signal, nebitno gdje sjedis...

Član
Ja u radnji imam wireles vec godinu i po.Doduse nije djaba nego 15 km mjesecno neograniceno koristenje i tip pokriva citavu Zenicu(grad i neka prigradska naselja)signalom.A isto tako oko glavne poste u masarikovoj ima wireles od BH telecoma na koji se moze spojiti besplatno.I to postoji vec par godina.Zato i meni nije jasno zasto pise prvi u BiH.

Član
ajdin_ze je napisao(la):
Ja u radnji imam wireles vec godinu i po.Doduse nije djaba nego 15 km mjesecno neograniceno koristenje i tip pokriva citavu Zenicu(grad i neka prigradska naselja)signalom.A isto tako oko glavne poste u masarikovoj ima wireles od BH telecoma na koji se moze spojiti besplatno.I to postoji vec par godina.Zato i meni nije jasno zasto pise prvi u BiH.

kakav wireless,koja brzina:icon_question:ja nisam cuo da u zenici ima nesto takvo?

Član
ajdin_ze je napisao(la):
A isto tako oko glavne poste u masarikovoj ima wireles od BH telecoma na koji se moze spojiti besplatno.I to postoji vec par godina.Zato i meni nije jasno zasto pise prvi u BiH.
i kod nas ima BH Telecom al nije besplatno...ne bi ja bas reko da BH Telecom ista da besplatno...

Član
edoze je napisao(la):
ajdin_ze je napisao(la):

kakav wireless,koja brzina:icon_question:ja nisam cuo da u zenici ima nesto takvo?

Ja vec godinu i po koristim.Nebi vjerovao koliko predajnika na Lameli ima i koliko razlicitih firmi nudi wireles.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.