Član
SamiRX-8 je napisao(la):kAcA je napisao(la):ja sam cuo da ima limit koliko mozes skinuti dnevno, a i brzina je dosta slaba samo 2mbps
jel ovo istina?
U prvoj testnoj fazi signalom je obuhvaćeno uže gradsko jezgro (uključujući i panonska jezera), dok se druga faza koju će implementirati Općina Tuzla planira u narednim godinama, s ciljem pokrivnja cijelog područija Tuzle.
Mreža će raditi na frekvenciji 2,4 GHz, Wi-Fi standard koji imaju skoro svi uređaji . Za ovu frekvenciju smo se opredijelili iz razloga što svi korisnici koji imaju PDA uređaje, mobilne aparate i laptope sa mrežnom karticom mogu korisiti bežični internet
Brzina interneta je trenutno 2Mbps i ona ce se povećavati sa povećanjem broja korisnika.
- Kud ce ti vise od 2Mbps za pocetak, to je sasvim normalno, a sumnjam da ima tako puno korisnika u pocetku, ali eto, tekst gore ti sve govori
2mbps je ukupna brzina, znaci konektuje se 20 ljudi i svima je download 12kb/s
malo je to, al moze posluziti za citanje maila, obicno surfanje ili chatanje na forumu msn-u itd.
u sarajevu nema ovako ne znam odakle to JD-u
ono sto ima je da neki kafici nude wifi ali samo u svojim prostorijama, znaci jedino da poneses laptop ili pda udjes unutra i popijes nesto