Besplatni bežični internet za Tuzlake

Besplatni bežični internet za Tuzlake

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
@knoxville: jbg, spram velicine Tuzla ima daleko vise od Sarajeva, ipak nama ovo Panonsko, pa evo ovaj bezicni net i to...a Sarajevo s obzirom kolko je vece nema nista, jedino ove tornjeve neke, al to mene i da sam Sarajlija ne bi zanimalo, jer ja od tog nemam nista....

Član
CocaCola je napisao(la):
SamiRX-8 je napisao(la):
@ Elmir - Sve zavisi kakvu si opremu imao ;)

Sto se tice Tuzle, mogu reci da je sva oprema Cisco, jedna od vodecih firmi u oblasti umrezavanja, da kazem, najbolja oprema za umrezavanje i sve sto ima veze sa internetom. Jest da ce brzina biti kao na dial-upu, ali nema veze, neces biti krkan pa doci u grad na kafu da bi skidao pjesme. I oni koji misle tako, nek ne pokusavaju, jer ce im MAC adresa biti blokirana ;), a za Sarajevo, sta ima veze ako ste glavni grad ? Ovo ne finansira drzava, nego opstina Tuzla. Ko vam je kriv sto nemate dobrog gradonacelnika :)

edit : stara je to vijest, vec je to pusteno u rad :)

kako to??kako cu imat besplatan bezzicni internet...budem u tuzli, u centru tj kod pozorista! I kako da imam bezzicni internet besplatno...Imam na laptopu Wireless i hvatam sve signale koji se moraju placati kao sto su CityNet,Wispi,Elkatel itd....
ak mozes to malo pojasnit

Morao bi ga sada imati, provjeri kada dodjes u Tuzlu ;)

Death_beat je napisao(la):
stara je ovo vijest..
Samire, da li si ti probao kad ovaj net? kako radi?
par puta sam prolazio sonim trgom i vidim likove sa laptop-om.

@CocaCola, mozda tamo nema signala, jer je prva faza samo oko BIT centra, znaci soni trg, trg ispred stare opcine i tak.

Nisam probao, ali bih trebao kada dobijem laptop, trebalo bi biti samo da pretrazis mreze, i da se konektujes. Znaci ne bitno imas li laptop, PDA ili mobitel, bitno je da imas Wi-Fi na njemu. Evo i pocetnih pristupnih tacaka.

Pristupne tačke

Trenutno postoje sledeće pristupne tačke:

1. Zgrada BIT Centra
2. Fekultet elektrotehnike
3. Cafe Centar (Soni trg)
4. Office shoes (Kapija)
5. Peko obuća (Korzo)
6. Volks banka - Grafičar
7. Pozorište
8. Vatrogasni dom
9. Slana jezera - Panonika

Evo i uputstvo kako se konektovati :D

http://www.tuzlawireless.ba/Tuzla%20Wireless%20City/Upustvo%20za%20kon/index.htm

Član
SamiRX-8 je napisao(la):
Ajd oticemo danas navecer negdje na kafu ako mi grlo bude bolje, pa bum vidil da li radi :)

ma ne bi bio problem da nije kise...hebem je, zbog nje nidje ne izlazim kako treba...al haj zovni, skontacemo nesto...

Član
Faya_M5 je napisao(la):
@knoxville: jbg, spram velicine Tuzla ima daleko vise od Sarajeva, ipak nama ovo Panonsko, pa evo ovaj bezicni net i to...a Sarajevo s obzirom kolko je vece nema nista, jedino ove tornjeve neke, al to mene i da sam Sarajlija ne bi zanimalo, jer ja od tog nemam nista....

skroz si u pravu....
Najvise mi se smucilo, jednom ja pred novu godinu na carsiji, pun grad naroda, i dođu romi sa dvije vreće kupusa, kastofonom i mikrofonom i reklamiraju super sjecko za ribanje kupusa...WTF??
Grad sarajevo u 2009 godini kupuje 60 holandskih tramvaja iz 1955 godine.
U sarajevu je sve maximalno precjenjeno, svaka cijena je na max granici...
Sarajevo ima Avazov toranj u koji moze samo gospoda doci, da se provede. Kada uđeš u Radon Plazu u jakni i farmerkama, svi te gledaju ispod oka, ko ono vidi ovog debila, otkud on??

Član
knoxville je napisao(la):
:D
elmir je napisao(la):
sve je to ok.. prije 2-3 godine prikljucio sam bio bezicni internet i mogu reci da je sranje zivo..nebi ga vise i da je djaba..padne kisa booom nema konekcije ama bas nikako..padne snijeg moras cekati da se otopi da dodje maj i da ga mozes koristiti:lol::lol::lol: svaka cast njima neka i treba nesto ovako  i ne samo u tuzli vec u svim gradovima al ett bezicno vise nikad..

to sto pricas je "nidze veze" :icon_confused:

ja ev vec 3 godine imam wireless od logosofta i u uslovima kisa/magla/snijeg uvijek imam signala..

u njemackoj koristim internet preko tv antene takodjer wirelless laptop i kucni PC vec godinama ( tel i internet flat). kad dolazim za HR i BiH koristim tu neku vodafone karticu za laptop. da neznam kakvo vrijeme napolju veza uvijek stabilna.

Član
@gaga: pa o tome ja pricam, sve neka elita...i previse furaju s obzirom na to kolko imaju...ima mislim i kod nas tih nekih cigana (ili ti ga roma) koji idu izmedju zgrada s pricom da otkupljuju staro zeljezo...
nije ni tuzla zlatna, al opet po meni nekako izgleda bolja od Sarajeva...i kad opet pogledas, mi da se odcijepimo kao kanton, bili bi najjaci, jer imamo struju svoju, svoju so, svoje sve, dok ovako moramo sve prvo slati u Sarajevo, pa onda iz Sarajeva nama daju 20% od svega zaradjenog...
i onda mi se neki Sarajlija pocne na TV-u zalit kako nemaju plina za grijanje...!

@RCat: i kod mene je trenutno Logosoft, bas preko satelitske antene...al eto nije mi bas stabilna veza, zbog ovih koji su dosli kao ovaj wispi i zona, pa se mijesaju signali sto jako ometa meni vezu...tako da danas prelazim na ADSL, valjda bude bolji :D

Član
Hehe glupa vam je rasprava koji grad sta ima,svako normalan voli svoj grad najvise i tu je kraj price :lol:

Član
ja sam cuo da ima limit koliko mozes skinuti dnevno, a i brzina je dosta slaba samo 2mbps
jel ovo istina?

JD.

Član
i u sarajevu ima odavno besplatan wireless, dzaba se prepucavate i pravite glupa poredjenja izmedju gradova

Član
kAcA je napisao(la):
ja sam cuo da ima limit koliko mozes skinuti dnevno, a i brzina je dosta slaba samo 2mbps
jel ovo istina?

U prvoj testnoj fazi signalom je obuhvaćeno uže gradsko jezgro (uključujući i panonska jezera), dok se druga faza koju će implementirati Općina Tuzla planira u narednim godinama, s ciljem pokrivnja cijelog područija Tuzle.

Mreža će raditi na frekvenciji 2,4 GHz, Wi-Fi standard koji imaju skoro svi uređaji . Za ovu frekvenciju smo se opredijelili iz razloga što svi korisnici koji imaju PDA uređaje, mobilne aparate i laptope sa mrežnom karticom mogu korisiti bežični internet

Brzina interneta je trenutno 2Mbps i ona ce se povećavati sa povećanjem broja korisnika.

- Kud ce ti vise od 2Mbps za pocetak, to je sasvim normalno, a sumnjam da ima tako puno korisnika u pocetku, ali eto, tekst gore ti sve govori ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.