Besplatni bežični internet za Tuzlake

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Tuzla će se u petak pridružiti gradovima širom svijeta koji nude svojim građanima, studentima, poslovnim ljudima i turistima besplatni bežični internet.
Rezultat je to projekta "Tuzla Wireless City – faza 1“ koji se intenzivno priprema kroz suradnju između Općine Tuzla i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, a koji implementira BIT Centar Tuzla.

BIT Centar je projekt koji mladim, talentovanim i perspektivnim ljudima omogućava da razviju vlastite ideje, pokrenu i razviju firme iz informaciono-komunikacionih tehnologija nudeći svoje proizvode i usluge na domaćem i stranom tržištu.

Projekt "Tuzla Wireless City“ je zamišljen kao besplatna usluga svim ljudima, u prvom redu mladima, đacima i studentima.

U prvoj testnoj fazi signalom je obuhvaćeno uže gradsko jezgro (uključujući i Panonska jezera), dok se druga faza, koju će implementirati Općina Tuzla planira u narednim godinama, radi pokrivnja cijelog područija Tuzle, saopćeno je iz Općine Tuzla.

Gdje je sarajevo(glavni grad)??

Član
sve je to ok.. prije 2-3 godine prikljucio sam bio bezicni internet i mogu reci da je sranje zivo..nebi ga vise i da je djaba..padne kisa booom nema konekcije ama bas nikako..padne snijeg moras cekati da se otopi da dodje maj i da ga mozes koristiti:lol::lol::lol: svaka cast njima neka i treba nesto ovako i ne samo u tuzli vec u svim gradovima al ett bezicno vise nikad..

Član
@ Elmir - Sve zavisi kakvu si opremu imao ;)

Sto se tice Tuzle, mogu reci da je sva oprema Cisco, jedna od vodecih firmi u oblasti umrezavanja, da kazem, najbolja oprema za umrezavanje i sve sto ima veze sa internetom. Jest da ce brzina biti kao na dial-upu, ali nema veze, neces biti krkan pa doci u grad na kafu da bi skidao pjesme. I oni koji misle tako, nek ne pokusavaju, jer ce im MAC adresa biti blokirana ;), a za Sarajevo, sta ima veze ako ste glavni grad ? Ovo ne finansira drzava, nego opstina Tuzla. Ko vam je kriv sto nemate dobrog gradonacelnika :)

edit : stara je to vijest, vec je to pusteno u rad :)

Član
Imam ADSL, takoreci flat :), ali ne mozes po gradu razvlaciti ethernet kablove, kad bi zafalilo kablova, onda bi se ljudi pobili kakvi su :D, ovo je idealno rjesenje za poslovne ljude, da posalju email, vide stanje na berzi i tako to... a bgm dobro ce biti i za mene :D

Član
SamiRX-8 je napisao(la):
@ Elmir - Sve zavisi kakvu si opremu imao ;)

Sto se tice Tuzle, mogu reci da je sva oprema Cisco, jedna od vodecih firmi u oblasti umrezavanja, da kazem, najbolja oprema za umrezavanje i sve sto ima veze sa internetom. Jest da ce brzina biti kao na dial-upu, ali nema veze, neces biti krkan pa doci u grad na kafu da bi skidao pjesme. I oni koji misle tako, nek ne pokusavaju, jer ce im MAC adresa biti blokirana ;), a za Sarajevo, sta ima veze ako ste glavni grad ? Ovo ne finansira drzava, nego opstina Tuzla. Ko vam je kriv sto nemate dobrog gradonacelnika :)

edit : stara je to vijest, vec je to pusteno u rad :)

kako to??kako cu imat besplatan bezzicni internet...budem u tuzli, u centru tj kod pozorista! I kako da imam bezzicni internet besplatno...Imam na laptopu Wireless i hvatam sve signale koji se moraju placati kao sto su CityNet,Wispi,Elkatel itd....
ak mozes to malo pojasnit

Član
gaga je napisao(la):
...mladim, talentovanim i perspektivnim ljudima omogućava....

Ovakve natpise obicno propratim osmjehom, jer je ovo vec postala fraza za mnoge neuspjesne projekte...:lol:

stara je ovo vijest..
Samire, da li si ti probao kad ovaj net? kako radi?
par puta sam prolazio sonim trgom i vidim likove sa laptop-om.

@CocaCola, mozda tamo nema signala, jer je prva faza samo oko BIT centra, znaci soni trg, trg ispred stare opcine i tak.

Član
ja jos nisam probao PDA, jer ga trebam nesto podesit, a samo sam jednom uhvatio signal, jer nisam cesto u centru grada (mrsko i otic : ))...znam lika koji je ovo probo i kaze da radi extra, isto tako PDA spojio i radi super...dovoljna brzina da se ode na MSN, BHTuning i tako...sto rece samir necu pjesme skidat, za to imam net u kuci i skidam sta hocu...;)

Član
ma Deyo, ja bio dole kod pozorista, i jak signal uhvatio, i cak pise Connected, al k, nece da udje na net hebem ga...valja mi to kome odnijet da mi podesi lijepo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.