Besplatna usluga svim clanovima foruma! :-)

Besplatna usluga svim clanovima foruma! :-)

Član
shumi, ima za to i drugo rijesenje. prije nego sto ti izniknu umnjaci, izvadis sedmice i napravi se mjesto za umnjake. mislim da je lakse izvadit vec iznikle sedmice, nego roviti za umnjacima. a to hocel tamo na kraju vilice biti sve pod konac ili nece, hebat ga, nece niko zavirivat :icon_biggrin:

emir_89 je napisao(la):
shumi, ima za to i drugo rijesenje. prije nego sto ti izniknu umnjaci, izvadis sedmice i napravi se mjesto za umnjake. mislim da je lakse izvadit vec iznikle sedmice, nego roviti za umnjacima. a to hocel tamo na kraju vilice biti sve pod konac ili nece, hebat ga, nece niko zavirivat :icon_biggrin:

Umnjaci mogu poceti rast vodoravno , tako da bi trebao izvaditi sve do pretkutnjaka da bi on mogao porasti :D

Član
e jeb ga jarane, ne govorimo o extremnim slucajevima :D nego jednostavno o nedostatku mjesta na vilici za umnjake sto je cest slucaj

Razumijem , salim se ja naravno , ali to nije dobro jer sedmica bitan zub u uspostavljanju okluzije , kolega pokretac zna o tome :cool:

Član
pa dobro, nisam ja sad strucnjak, ja znam sta je meni ova zubarka pominjala. al bogami ja bih radije sedmicu izvadio nego da mi se neko igra rudara po desnima trazeci neiznikle zube da cupa :lol:

Član
ja prosle godine isao 10-12 termina kod zubara,da mi bas sve rijesi,sad sam rahat...uglavnom,i ja sam imao taj strah,vise nelagodu nego strah,od zubara,al ovaj je fkt pazljiv,mekan ko dusa:D uglavnom,vise me nije hastra,ne mogu reci da jedva cekam,al mi svejedno...skidao sam i kamenac,to je bas kriticno,nekako ti sve cudno,i dok radi,a tek poslije,kontas da nemas zuba,propuh kroz usta:lol:
btw,respect za ovo;)

Član
Ma sve vam zavisi od covjeka do covjeka... neko je genetski predodredjen da nema skoro nikada problema sa zubima (recimo ja nisam imao pokvarenog zuba od 1998. godine :) ) dok kod nekoga kako god da se uradi, kako god da se odrzava oralna higijena opet ima problema...

Zatim kod nas je tu i nas mentalitet i tu se morate sloziti sa mnom. Vecina nas ide kada zaboli ili ono haj cisto onako da odem... I onda kada se dodje u nekom podmuklom stanju onda je recimo doktor kriv, doktor ne zna da radi a ustvari krivac je pacijent u najvecem dijelu.

Zubi se moraju odrzavati redovno, ne samo zubi nego cijelo oralno zdravlje, desni, jezik, usne...
Recimo puno ljudi imaju problema sa losim zadahom i kaze radio sam sve perem zube svaki dan, ispiram usta itd. a svi zaborave da se pored pranja zuba, koristenja konca mora oprati i jezik skoro svaki put!!! Los zadah nije samo recimo stvar pranja usta, pranja jezika...ima tu jos faktora puno...nacin prehrane, drzanje dijeta, stres... Eto uglavnom i to da znate, jer znam da puno ljudi se zali na to a svima je neugodno reci problem koji imaju.

Takodje kamenac, neko rece da je nekako neugodno...jeste neugodno ali ne boli, a kada se skine kamenac sav, predje pastom za poliranje vjerujte da je izlgled zuba 50% ljepsi, bolji...
Stavim par slika ako nadjem koje sam radio, skidanje kamenca... pa vidjeti cete kako to sve izgleda...

Svi koji zele doci pregledati zube, uraditi plombu, kamenac... dakle meni posaljite poruku na pm. pa cu vas imati u vidu kada pocnu vjezbe i zvati cu vas ;)

Član
Bravo pasa za inicijativu... imam ja jednu bash losu peticu pa cu doci da vidis ima li joj spasa... ostale sam odrzavao i sad zasad su ok.