Besplatna usluga svim clanovima foruma! :-)

Besplatna usluga svim clanovima foruma! :-)

Član
Sve si rekao u postu a posebno u zadnjoj recenici... Ne bojis se ali si sam sebi "naucio da stvaras bol". A taj doktor ne ide mi u glavu da i takvih ima ali haj...imas ljude koji cijene i trude se da fino rade svoj posao i druge koji ne...uvijek je tako bilo. A od osobe do osobe se razlikuje recimo jacina zuba, tvrdoca, kvalitet... Nekome zub izvadi se za sekund a nekome se patis 2 sata... Korijenovi recimo ne rastu uvijek anatomski pravilno, nekada znaju biti rastrkani (kako da najlakse objasnim) i sad ti zamisli imas jedno SIDRO koje moras izvaditi... Od slucaja do slucaja sve...

IGY

Član
Alive je napisao(la):
Sve si rekao u postu a posebno u zadnjoj recenici... Ne bojis se ali si sam sebi "naucio da stvaras bol". A taj doktor ne ide mi u glavu da i takvih ima ali haj...imas ljude koji cijene i trude se da fino rade svoj posao i druge koji ne...uvijek je tako bilo. A od osobe do osobe se razlikuje recimo jacina zuba, tvrdoca, kvalitet... Nekome zub izvadi se za sekund a nekome se patis 2 sata... Korijenovi recimo ne rastu uvijek anatomski pravilno, nekada znaju biti rastrkani (kako da najlakse objasnim) i sad ti zamisli imas jedno SIDRO koje moras izvaditi... Od slucaja do slucaja sve...

meni su takvo sidro vadili :)
u hitnoj mi ljudina iscupao zub pod upalom, jos sam seceras, a i tad sam bio prehladzen i pio aspirin C koji razrijedzuje krv
krvarenje nije stalo ni nakon dva dana, trebali me operisati i siti, medzutim doktorica na maksiofacijalnoj mi stavi neki prasak i dala mi neku kocku da zagrizem i stalo

hocu reci da ima svakavih doktora, da me uopste nije pitao kad je vadio zub imam li kakvih poteskoca ili sl....

Član
Iskreno tu si i ti pogrijesio koliko i doktor jer si trebao reci da imas secer a doktor je trebao uzeti anamnezu pravilno tj. pitati te imas li neku bolest. Razlika izmedju pacijenta sa secerom i pacijenta bez secera u svim granama medicine a u stomatologiji posebno je nemoguce za porediti. Sreca pa si naisao na dobru doktoricu, situacija se tu moze ne znas ni sam ne daj Boze koliko zakomplicirati. Kada god ides sta bilo da radis, gdje god, kod koga god uvijek ali uvijek napomeni da imas secer. To treba da ti bude pored imena i prezimena vjeruj mi!

IGY

Član
ma znam ja to sve, ali u trenutku kad su mi "cupali" zub nije mi ni na kraj pameti bilo, toliko me bolilo da sam se raspadao sav

p.s. to je bilo nekad kad si i onaj lip stavljao kod Amela :D

Početnik
Alive je napisao(la):

Da da ima i takvih,ovi koji su iz zdica znaju ko je on zove se Semso,vazi za boljeg zubara ali sa olovnim rukama :icon_biggrin:

Član
nemam problema sa tim bolovima, kad god sam popravljao zub nikad nisam htio injekciju i ako me nudila. bolje onu koju sekundu istrpit, nego kasnije pola sata utrnut hodat :icon_biggrin: samo sto onako ne volim ici zubaru :D

al cucemo se, kad mi ne bude mrsko napisacu ti u pm-u kakva je situacija... :D

Kad budes vadio zube , pacijente salji meni da im pravim nadoknade , ja sam tehnicar :D Salim se naravno. Ja imam sad jedan problem , dva puta sam popravljao jedan zub ( jednom na Stomatologiji ) , medjutim plomba kao da se trosi. Sad jednostavno imam situaciju da je nakon 3 godine plomba izgubila 2/3 povrsine. Ponekad se javi osjetljivost na slatko/hladno..ali nista strasno. Moracu doci kod tebe da vidis moze li se spasiti. Zao mi da vadim zub , majke mi imam osjecaj kao da mi fali neki veci dio tijela :icon_evil:

svaka cast :cool: humano od tebe :icon_smile:

da si prije mjeseca dan ovo stavio ustedio bi mi 100 marakam ja neki dan 4 sestice popravio :icon_biggrin: za sat sam se rijesio :icon_smile:

Član
Svaka čast što si se sjetio naših forumaša.

A za ove ''kukavice'' šta bi da ste morali kao ja:

Nije mi bilo mjesta za umnjake i morao sam ih operativnim putem vaditi da nebi pogurali ostale zube. I tako 3x zaredom ( četvrtog zametka nije ni bilo), dobiješ anesteziju kao da ti obično vadi zub, i onda rovi unutra da ga nađe jer su duboko, a još umnjak pa skroz iza daleko.. Onda rupetinu zašije i 3 vrste lijekova dobiješ.. I otekneš kao da si progutao tenisku lopticu, taman dođeš sebi pa idi drugi vadi :D

schumi imam isti problem ko i ti samo sto jos nisma rijesio jer mi je neophodno kasnije nosit i protezu koja ispravlja polozaj zubi a to j nekih 1000 km kako mi rekose i jos moram sacekat da mi izraste na drugoj strani ocnjak

sve u svemu kad pogledas crash test mi bio u ustima :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Član
Ja sam ljetos vadio zub u studentskom domu i poslije 2 injekcije i 45 minuta cupanja zuba ostane mi korijen unutra a zub se polomio. Doktorica me posalje na fakultet gore. Sreca nije daleko i predjem tako krvav do njih. Odatle me posalju da opet slikam i vide da mi je korijen zapeo za kost(nekako se deformisao). Tu mi je doktor neki nakon sto mi je dao jos jednu injekciju cupao taj korijen jos jedno pola sata dok nije dosao neki doktor sa cvikama onako mladji i rekao hajmo na operaciju da se ne mucimo vise. I tako me na oeraciju odvedu razrezu meso, zbruse kost i iscupaju korijen. Imao sam 4 sava. Mene je najvise bilo strah kako ce to mene boljet kad injekcije prestanu djelovati jer dok su to oni radili nisam nista osjecao, bar ne zub, vilicu su mi razvalili kao da me je neko tukao pola sata. Sreca nisam imao problema u oporavku a vjerovali ili ne voltaren cepici dobro pomazu kod bolova (em ti lijepo u guzici em lijepo i ovako ne boli nis) :lol: Prije sam se bojao zubara ali sad kad sam ovo prozivio ma nista me vala nije strah. Sad odem da popravljam i pjevam usput :D

Član
Schumi je napisao(la):
Svaka čast što si se sjetio naših forumaša.

A za ove ''kukavice'' šta bi da ste morali kao ja:

Nije mi bilo mjesta za umnjake i morao sam ih operativnim putem vaditi da nebi pogurali ostale zube. I tako 3x zaredom ( četvrtog zametka nije ni bilo), dobiješ anesteziju kao da ti obično vadi zub, i onda rovi unutra da ga nađe jer su duboko, a još umnjak pa skroz iza daleko.. Onda rupetinu zašije i 3 vrste lijekova dobiješ.. I otekneš kao da si progutao tenisku lopticu, taman dođeš sebi pa idi drugi vadi :D

znam kako ti sreca moja imo sam 2 umnjaka za vadit i od tada zubaru samo mrtav,. prije nekoliko mjeseci ono ko skupim hrabrosti sjedem na onu stolicu,., ma nije sekunda prosla ja se ukako gotov,.., nekako ruke doguram do tel., koji je bio u dzepu prozovem zubarku na fiksni,., ode ona da se javi ja maglu niz stepenice,.,

a strah taj je nasto davne 97 razbijem vilicu i moro ic zubaru da povadi ostatke i naletim u kumrovcu na nekog sabana em je kazu prije radio u vojsci ko zubar em je bio pjan brate kada je taj poce da stema cupa stara me ko ono pusti samog da se eto ko nebi prepo kada sam izaso zenu srce zamalo,.,.
al neznam sto se svi plasimo tih zubara prije nekoliko godina imo sam udes i anestezija slabo djelovala ona lokalna sili me ja nista jos drugom zdravom rukom pomago sestrici,. il jos bruku slicnih situacija al zubar