Besplatna usluga svim clanovima foruma! :-)

Besplatna usluga svim clanovima foruma! :-)

Član
Pozdra svima

Radi se o slijedecem... Student sam Stomatoloskog fakulteta u Sarajevu. Na fakultetu u okviru redovne nastave je i rad sa pacijentima dakle popravke zuba, skidanje kamenca, vadjenje zuba i sve ostalo. Ako neko ima da zeli da dodje konkretno kod mene da mu radim nesto od ovoga neka mi posalje poruku na pm. Dakle sve je besplatno, svaki moj pokret je pracen od strane profesora i asistenata koji su sigurno najstrucniji u BiH tako da nema nekog straha od necega ne daj Boze... Primarno dakle su mi potrebni ljudi koje recimo imaju kamenac, karijes... dakle nesto ne puno komplikovano jer se tek u slijedecem semestru radi recimo vadjenje zuba i teze stvari.
I da...sada a ne bude ono "neces se ti na meni uciti"... Fakultet je obezbijedio dovoljan broj pacijenata za studente tako da je ovo usluga svim clanovima foruma da besplatno i na pravom mjestu (fakultetu) poprave svoje oralno zdravlje, urade pregled, dobiju savjet itd. I molim vas bez negativnih komentara, frustracije necije na zdravstvo, vaseg doktora, stomatologa, zubara... me ne zanimaju. Tu sam da pomognem!

Eto ako ima zainteresovanih javite se...

Pozdrav svima

Početnik
jedino ako imas nesto da me uspavas,cika zubara i zmje me najvise strah u mom zivotu :icon_biggrin: cak zmije dosta manje,al zubara i na slici nesmijem vidjet..Svaka cast za ovo,i cuj niko se nije naucen rodio,svi smo mi svoj zanat i znanje sticali na nekome/necemu...

Član
svaka cast na ovome :cool: vec mjesec dana kontam otic popravit al me strah hahaha ako skupim hrabrost javim se :icon_smile:

Član
Ovako sto se tice boli tu stvarno nemate cega da se plasite jer popravka zuba recimo a pogotovo skidanje kamenca ne boli! Da boliti ce vas malo a to nije bol vec vise neugodan osjecaj. Vise se treba rijesiti tog "cika doktor, cika zubar" problema, jer mnogo ljudi vec kao djeca imaju recimo prvo neugodno iskustvo sa doktorom, predpostavljam da ste imali i tu nastaju problemi. Danas se u svijetu kada dijete prvi put ide kod doktora rade terapije i terapije sa djetetom prvo, prica se, igra...bla bla bla dok se dijete ne dovede u stanje da je pacijent. Nazalost kod nas to nije tako...

Ljudi smo, upoznat cete me, vidjet cete da sam normalan covjek hahaha :lol: Vidjeti cete onda da cete se 50% manje bojati.
Radi se polagano, bez ikakvih naglih pokreta bez icega sto bi vam moglo nastetiti ili nesto, ako vas zaboli, ako se umorite podignete mi ruku i ja prestajem. Rad doktora je da vam pomogne a ne odmogne, da vam umanji bol a ne napravi je vecom.
Dakle ovo o cemu sam pricao je najucestalije zbog cega se svi plase stomatologa a naravno da zub sam od sebe moze da boli, moze biti pod upalom, pulpa zuba je jako osjetljiva na bol i tu ako je vec tolika bol na scenu stupaju profesori i asistenti koji ce znati sta raditi i kako vam pomoci ako vec ja necu :icon_smile:

Dakle nema cega da se plasite, to je prvo i osnovno sto morate da znate. Sve ostalo ce biti ok :icon_smile:

Anestezija iskreno ne treba pri popravci zuba, pri skidanju kamenca, anestezija se primjenjuje kod exstrakcija ili vadjenja zuba i tezih zahvata, toliko vas sigurno nece boliti obecavam vam!

Vjezbe treba da pocnu i rad sa paciijentima za nekih mozda mjesec dana, dok se naprave rasporedi i sve ostalo. Ako ste zainteresovani ostavite mi svoje podatke ime, prezime, broj vaseg telefona na pm.pa cu vas zvati kada bude vrijeme, poslati cu vam poruku ranije na forum a i zvati cu vas nije problem

Eto drago mi je da mogu pomoci ;)

wkd

Član
svaka ti cast na ovome ;)

kakvi su termini, da li ima nesto tacno odredjeno ili u kontakt sa tobom pa onda dalje...

edit: nisam ranije vidio info kad i sta... dobijes PM :)

Član
Termini zavise kako nas rasporede, tu ne odlucujem ja, znaci kada su meni vjezbe ja bih vas tada i zakazao, znaci radni je dan sigurno ehh sad koji i u koliko sati ne znam. Uglavnom sa mnom vidite, ja cu vam javiti sve kada i kako. A ako neko bas ne moze recimo kada sam ja, ja cu vas poslati kod nekog kolege koji recimo ima neki drugi termin u odnosu na mene pa eto i to mozemo uskladiti nije problem ;)

mene zanima imas li onog nitro oxida gore da se smrce pa da se ponese i malo kuci za auta :lol: imam bas to lose iskustvo 2 puta otisao zubaru i nikad vise , prvi put mi se dvije babe popele na prsa i cupaju zubu a ja krvav ko da me kolju :lol: a drugi isto tako ja dizem ruku a ona testera odskako sam od boli :) zato ja na stolicu ne idem ako cu bit pri sebi

Početnik
Little Dragon je napisao(la):
mene zanima imas li onog nitro oxida gore da se smrce pa da se ponese i malo kuci za auta :lol: imam bas to lose iskustvo 2 puta otisao zubaru i nikad vise , prvi put mi se dvije babe popele na prsa i cupaju zubu a ja krvav ko da me kolju :lol: a drugi isto tako ja dizem ruku a ona testera odskako sam od boli :) zato ja na stolicu ne idem ako cu bit pri sebi

moj cojek :D

Član
I mene su tako isto...ja im dignem ruku a oni jos nastave raditi. Zato ja to sigurno necu raditi..kada dognete ruke prestajem hahah :cool:

A dati cu vam Helijuma, ima da bude veselo ;) :D

Sala mala :)

Član
Iskreno za anesteziju jos ne znam nista pouzdano, rekao sam vam i to vam garantujem da vam kod popravke zuba i skidanja kamenca ne treba! Jedino da je jako jako zapusteno stanje pa je zub recimo sav u karijesu i pulpa je blizu povrsini...tu ce da vas boli ali to nije mala stvar i to se posebno radi, iskreno to nije tako lagano i sumnjam da ce nam dati odma na pocetku takva stanja da radimo, mada tu su asistenti i profesori tako da vam to i oni mogu. A ako insistirate moze vam se dati anestezija naravno, ne morate trpiti bol, sto da ne ;)

ja bez toga ne sjedam bas sam se htio raspitati gdje se to roka imam neko mini groblje u ustima koje treba renovirati :lol:

Član
Tu sam za vas, drago mi je da mogu pomoci ;)

Little Dragon dodji na vjezbe pa cemo to vidjeti sve sta i kako. Ostavi mi broj telefona i svoje podatke ime i prezime na pm. pa cu te kontaktirati kada budem znao sve sta i kako. A moras naravno doci na vjezbe da se vidi sta imas sve za raditi tako da...

Početnik
nista samo da me uspavas pa cemo dalje pricat..Jbga jest poglupo ali odem ja prije jedno godinu se nakanim skupim hrabrosti da kutarisem jedan zub,i odem kod cika zubara,ajd ulazim ja izvoli sta trebas ovo ono,dade mi lik ineciju i ajd ja cekam jedno 20 min ma nista ba,po sata nista i dalje dodje on ajde kaze ti,reko nije utrnulo hajde kaze jest :icon_eek: a sjedila neka mala u hodniku samnom i sad me bilo stid rec necu nesmijem bjezi ba:D udjem ja sjeo u onu stolicu,uze lik klijesta poce valjat ma kakvi ba nece zub da pusti,psuje on Boga :icon_confused: uze lik fino jednu ruku meni na celo u dr klijesta i poce valjat,ee bubrezi me poceli zigat od bolova,i irget ga slomi,i naravno opet psovka Bog itd,pa uze neki pajsercic i poce valjat po tom korijenu,a isto u mozak da dira,i izvadi opet samo jedan dio korijena i hajd opet :icon_mad: ja se komirao bio gotovo ba..i hajd zvarsio on,kaze 20km kontam ti meni trebas platit i dam mu cvaju i bjezi kuci..A jednom dok sam bio djecko stomatolog mi je rekao da nije vidio jaci korijen zuba,prije oni mlijecni gore popuno otiso stradao a korijen se bjeli potpuno zdrav..Nista odsad samo uspavas me i radi,nepitam sta kosta heh..jbga kad nikad nisam imao fino iskustvo sa doticnim osobama :icon_biggrin: