Ljudi treba mi savjet.
Imam problema sa paljenjem, Golf je 1.9 tdi 74 kw.
Palio do sinoć pa recimo normalno, iako sam par puta na jutarnjim minusima osjetio da ove godine malo sporije ga zvrti kod hladnog starta ali eto kontam može još.
E pošto nisam bio kući od subote, sinoć dođem da upalim i kad sam zaverglao upali ali mi se auto otključa i zaključa i resetova se vrijeme na satu.
Haj opet kontam nisam ga dugo palio možda je malo minus izvukao akumulator iako je bio u garaži. Palio normalno nakon toga sinoć, iako je bilo upaljeno sve od grijanja do muzike itd...
Jutros dođem i da upalim, nema šanse malo ko okreće ali jedva i sve se pogase lampice, sat se resetuje, brave se zaključavaju i otključavaju...
I obzirom da sam morao na posao, gurnem ga pola metra u rikverc i pustim malo niz brdo upali odmah i sad pali normala...
Po meni vuče mi na akumulator, ali nije puno star, Boschov je i kupio ga u Unitrade-u prije tri godine, je li moguće da je dao svoje?
Znam da dizelu treba baš ispravan akumulator i da čim on malo zeza neće da kresne a pogotovo ovi PD motori.
Otići ću naravno na provjeru, ali eto volio bih nečije mišljenje ko ima iskustva sa ovim, da bezveze ne izletim za akumulator ako je nešto drugo u pitanju.