Alfa

Alfa

Početnik
Sta mislite o kupovini Alfe 156 20 TS, 1998g. :icon_question:
Molim samo, misljenja od Alfista i eventualno od majstora ! Znaci, ko je direktno vezan za Alfe !

Član
alfu ili volis ili mrzis nema trece;)
sad sta je kod tebe, to je auto za zaljubljenike a ne za nekog ko ocekuje da ga odrzavanje kosta kao za golfa 4...
msm nek pricaju vise oni koji imaju , al kad je alfa u pitanju vazi prva recenica koliko ja znam :icon_biggrin:

Član
jednom prilikom, u temi vezanoj za kupovinu auta, trizex mi je napisao sledece :
156, 1.9 motor i da uzivas, 2.4 diesel vec nije neka sreca koliko znam, ne da je los, nego ima kvarova koji su "standardni" da kazem, a benzinci se ne stede pretjerano, pogotovo kod nas kako su pojeftinile ispod 7-8 ihljada, zato je 1.9 commonrail pravi izbor
nadam se da ce ti pomoci

Član
Motor kao motor odličan, odlazi varijator koji se može poznati po brljavom radu motora. Podvozje je dosta osjetljivo, a nije jeftino za promijeniti. Twin spark motori imaju po dvije svjećice pa ni njihova zamijena nije jeftina. Doduše, mijenjaju se svako 100 milja.

Sve u svemu, dobro auto i dobar motor koji može povući ali lijepo potroši. Ispod 11-12 litara po gradu ni ne sanjaj. Prednost je što motor odlično podnosi plin pa nije ni to neka frka.

Član
Zela ti je sve lijepo rekao. Samo da dodam da je od TS motora navodno najzahvalniji 1.8 ako vec hoces benzinca, 2.5 je svakako rijedak. Ako znas vlasnika,i znas da je pazio auto i redovno mjenjao ulje,mozes probati,a ako je imalo mutan,bjezi glavom bezobzira. A od ovih poredjenja sa golfom 4 mi se kosa na glavi dize, ti se nikad ne kvare...

Početnik
Hvala, raja. ;)
Hocu da dam mog BMW za Alfu, da se mjenjamo, pa ne znam !? Alfa je na Piku, kao i moj BMW, mozda neko ima iz Kiseljaka, da mi napise nesto o njoj,tamo se Alfa nalazi. Crna Alfa, sa crvenim kozom.

Član
Ako uzmes ocuvan i dobar primjerak nece ti vise za zivota pasti na pamet da vozis drugo auto osim alfi, isto tako ako ubodes nekog lesha rijesices ga se odmah, nikad vise neces uzimati tu marku auta i postajes jedan od milion ljudi koji pljuju i kude alfe na sva zvona :D

Dobro se raspitaj za historiju vozila i detaljno pregledaj svaki centimetar auta. 2.0 TS je dobar motor, hoce malo popiti, ali zato dobro i ide, nema nekih specijalnih boljki i kvarova sto se tice motora, jedino su malo osjetljive na prednjem trapu, tako da na to obratis paznju. Stvar kod Alfi, ako je imala burnu proslost, tesko da ces se usreciti, znaci ako je prosla 10 ruku, po selima i zaosecima raznim ako je bila, onda takvu ne uzimaj, ali ako je imala malo vlasnika, koji su bili ljubitelji Alfe i koji su je njegovali, tu nema problema.

Drug ja sam imao 2.0 16v selespeed, 110 KW/150KS, kao što si mogao pročitati već gore sve zavisi kako je održavana, da li je sipano Selenia ulje ili nek'o tamo čunga lunga, ja sam svoju prodao jer mi je trebao veći auto, trošila je 8, 9, 10 kako sam vozio, inače nisam težak na gasu pa...ti motori troše ulje, to je tvornički podatak i to je svima jasno, ako je sve tip top idu nema šta, ali glavni problem je meni recimo bio, majstori, jer mi je jedan senzor otišao pa sam se skrši'o dok sam našao a nov je bio skoro 500KM, uz to, poremetili su mi paljenje, ma sto problema, i VEOMA su osjetljivi na gorivo, ako ima vode pišti odmah, bar moja je tako. Danas što se tiče Alfe, moj naredni auto ako Bog da je 159, ili 147 Ducati Crosee, mogu ljudi pričati šta hoće ali jednostavno ja nemam riječi za to, što gore pročitah: ili je voliš ili mrziš.

Član
Hoce prolupati. 16v TSovi su notorni po tome, lose odrzavanje, hladno deranje, i op odose leteci lezajevi. Pored svega gore navedenog, preporucio bi da obratis posebnu paznju na to, da nije spakovana samo za prodaju. Znaci kako radi hladna, da se malo provozate, ugrijes je, ima li vlasnik nesto protiv da je se potjera kad se ugrije itd, gledaj je li ti opcenito nesto sumnjivo oko toga. Ako je ok, ako nije nikada imala problem s tim, svakako bih preporucio zamjenu letecih preventivno, 100 km troska je u pitanju, a onda si miran do daljnjeg.....to je jedini "tipicni" PRAVI problem (koji se opet manifestuje od neodrzavanja, divljanja na hladno i sl. al' et') koji znam da imaju, ostalo su sve gluposti....imas primjeraka s preko 300.000+ km bez problema, ali sa pravim vlasnicima....

Početnik
Vratio sam Alfu, propala limarija ispod noga, umalo nisam propao, mogao sam odozdo rukom uhvatiti za pedale. STRASNO. :icon_mad: