Alfa Romeo 147 Black pearl

Alfa Romeo 147 Black pearl

Član
14,1s, ekstremno dobro vrijeme za bilo koji auto, posebno kompaktnog dizela.

Gledajuci ovaj snimak, cini mi se da auto i ne dimi previse, sto je super. To najvise mrzim kod dizela koliko god brzi bili, al iza ovog se cak i vidi dobro :)
 
Dobro zapažanje @dellas
Na 201m sam išao 138km/h a na 402m 134/km/h ;)
10403080_614450388652380_2562667413600159591_n.jpg

Inače auto ide kao i u Velikoj Gorici od 13,7 do 14,1 zavisi kako ga poteram. A ja kao i prethodni put redovno pravim gluposti. Iz straha od lomljenja menjača sad uvek krećem pod ručnom. Ali malera u subotu je ne spustim nego smaknem samo jedan zub. Ali i da nije toga sumnjam da bi dobio BMW-a. Pratio sam dalji tok klase 14, BMW-a je lik vozio vrhunski i na kraju pobedio sa vremenom 14,010. S' tim da se do finala dolazilo sa vremenima 14,067 i 14,026. Dakle u brucu utempirano. Respekt i vozaču i kako auto ide.
U nedelju prođem prvi krug protiv Fiat Coupe-a. Dobro je krenuo ali sam ga trećom i četvrtom dobio.
Onda drugi krug iz potpuno sebi neznanog razloga zadremam na semaforu i napravim reakciju koju nisam ni jednom svih prethodnih trka od 0,7s. Tako da Alfa ni sa vremenom 13,8 nije uspela da popravi moju slabu reakciju i tu je bio kraj za mene :(
 
Poslednja izmena:
Član
Ekstra ako moze jos i brze. Meni se najvise svidja sto gotovo nista ne dimi, kako sam vec i napisao :)
 
Administrator
Nemam rijeci ja sam te pratio celo vreme u nedelju i jako me je iznenadilo alfa nije ni malo cadila ali i jako extra je i isla naravo super si je i vozio...
 
To da sam dobro vozio se ne bi baš složio :)
A to da dizel mora da dimi da bi dobro išao je netačno. Radi se o tome da mi ponekad pokušavamo da nateramo taj dizel motor da daje više snage nego što njegove komponente imaju mogućnosti. Tako dobijemo nešto na snazi ali dobar deo nafte izbacimo na auspuh u vidu crnog dima. Dakle zavisi da li od motora hoćemo da dobijemo snage koliko komponente dozvoljavaju ili hoćemo da preterujemo. Ako se pojačava dizel do nekih velikih performansi onda moraju i neke od tih komponenti da se menjaju kao što je turbina, intercooler, injektori... Ja sam isto tako prošle godine nalivao više nafte nego što je trebalo samo da bi ga naterao da ide što bolje. Ali do ove sezone sam svašta izmenjao pod haubom i bilo bi glupo da i dalje dimi.
Na mom motoru je odrađen remap sa 240HP i tu se dim blago pojavljuje od 3700rpm da bi ga recimo na 4500 već imalo prilično. Ja sam to svesno uradio jer me injektori na to primoravaju. Ali se nadam da ću imati novca da uskoro i to predupredim sa namenskim race injektorima. Ovo što sam vozio na stazi je tih 240HP + 80HP NOS-a. Sve je automatizovano pa se višak goriva aktivira neposredno pre aktivacije NOS solenoida. Proračunao sam nafte za oko 100HP, tako da ima tu malo dima nije to baš bez dima ali nema potrebe prosipati više nafte ako pucam samo 80HP nitra. Spremio sam i nos dizne od 100 i 125 hpa ako bude potrebe ali nema. Ciljam klasu 14 a za tu klasu idealno vreme auta je oko 13,8 i to je to. Tako i ide.
Ono što sam ranijih godina viđao na SR-u a i ove godine su po meni loše mapirani dizeli. Nema objašnjenja za mape koje prosipaju oblake crnog dima ispod 1500rpm. Sve to možer i bez toga ali mora malo više novca da se potroši.
 
Legend
Samo drug... ne znam sta da ti kazem za voznju... puno si precizniji od mene i puno manje slajdras...
pored ovog snjimka se zapitam... ono moje onda moze i bolje, jer ocito pravim neke greske u voznji... ;)

Svakako ima brutalno ubrzanje kao i zvuk u kabini... jos malo da ne spavas na startu pa haj...

Cestitke u svakom slucaju... ipak si dohvatio 13+++ pa sad nije bitno sta je sve trebalo, bitan je rezultat... ;)
 
Hvala @Liga , nadam da kad budem vozio za Carbon neću tako spavati. ;)
Što se auta tiče, videću još neke stvari da tu predupredim. Šper, druge gume, injektore... Da popravim prvih 201m. Tu definitivno imam najveći problem. Mada nije tako loše 138km/h za 9s ali može to i bolje.
 
Top