nafta se sipa da se ocisti mulj, i ostatci ulja. Cak kod motora gdje je motor zapusten ne mijenjanjem ulja, naspe se nafta da "ocisti" mulj. Nista novi fazon. Samo sto se sipa omjer Nafte:ulja ne ide 100% nafta
Pa nisam lud. Licno sam gledao kad su ulje ispustili iz mjenjaca i donijeli oko 2l nafte i ubacili nazad. Nije nista mijesano.Vjerovatno je tako i uradjeno al Seha nije dobro skonto.Gdje ce samo naftu nasut
Sve mi se cini da ti nije to daleko od tog lud al da mi je samo vidit tko ce to auto od tebe kupit pa da mu pehar uručimPa nisam lud. Licno sam gledao kad su ulje ispustili iz mjenjaca i donijeli oko 2l nafte i ubacili nazad. Nije nista mijesano.
Necemo se vrijedjati sad. Nisam majstor ni previse strucan oko toga ali znam da nisam prvi kome su sipali naftu u mjenjac i uostalom uspjelo je naj na kraju.Sve mi se cini da ti nije to daleko od tog lud al da mi je samo vidit tko ce to auto od tebe kupit pa da mu pehar uručim
DrAgo mi je da je uspjelo,bez daljnjeg al da je moje auto iso bi mjenjac vanka na otvaranje da se sve provjeri,jer iz svih sranja kojih sam se naviđao na autima imam visoke standarde sto se tice ispravnosti auta,a na kentre sam alergican,sretno s pasatom nadam se da nu je to zadnja boljka dok je u tebeNecemo se vrijedjati sad. Nisam majstor ni previse strucan oko toga ali znam da nisam prvi kome su sipali naftu u mjenjac i uostalom uspjelo je naj na kraju.
Ja sam se bio pomirio s tim da mjenjac ide dole i da se otvara , eventualno uzima drugi. Ovo sa naftom je bio plan A i da nije uspjelo naravno da bi isli na plan B a to je otvaranje mjenjaca.DrAgo mi je da je uspjelo,bez daljnjeg al da je moje auto iso bi mjenjac vanka na otvaranje da se sve provjeri,jer iz svih sranja kojih sam se naviđao na autima imam visoke standarde sto se tice ispravnosti auta,a na kentre sam alergican,sretno s pasatom nadam se da nu je to zadnja boljka dok je u tebe
Nema ovaj servo ulja a motorno mijenjam svakih 8 000-10 000 km i za sad nema problema...Nista onda Seha ti kad budes motorno i servo ulje mijenjao reci im nek ti naspu nafte pa vozaj dva dana
Nadji mi posudu gdje se supa servo ulje ?Nema servo ulja, kod njega i nema servo :'D
Koliko se ja sjecam , kod mog Passata je bio elektro servo bez hidraulike, tako da nema uljaNema servo ulja, kod njega i nema servo :'D
Trazi, trazi.. Neces je naciNadji mi posudu gdje se supa servo ulje ?
Kod mene nema. Ima samo jedna boca mala u koju se sipa ulje za kocnice i kvacilo. Volan je full elektronika, valjda nema ulja.Hm, zanimljivo, i kod mene je elektro servo, a opet imam tu posudu za servo ulje, kakva je onda to fora?