Passat 5+ vs. Peugeot 407

Passat 5+ vs. Peugeot 407

Član
Gdje ces ba Francuza. To se kvari nenormalno, dijelovi su ubi Boze, odma kredit dizi. Elektronika, ne daj Boze, upalis svjetla 7 lampica pregori. Motor se ne moze poredit s nenadjebivim 1.9. Trosi Boga oca.
 
Član
Pa nije to daleko od sarkazma :)
Istu pricu sam cuo od bivsih vlasnika istih.

Drug mi jako dobar uzeo Lagunu prije 3 godine, platio 8k uredna bila Laguna, ullozio u nju za 2 godine 3k i jedva prodao za 4.5-- 5k :)

Dok ostali trose usteđevinu na putovanja i sl.
vlasnici istih trose na majstore :)
 
Član
ma tesko ces naci pasata dobrog to je najveci problem:) . 407 automatic za koju godinu bice skuplji mjenjac od auta . potezak je dosta 407 automatic kako sam googlo 1580 kg je manuleni vjerovatno + jos 80tak kg automatic. trazi testnu voznju ovlasteni pregled svih parametara u realnom vremenu i ako ti svidi radi sta god hoces :D . meni je pretezak nije velik ko passat .ja bi pasata sa hdi motorom za 10700KM dalo bi se srediti
 
Član
Posto stric vec 7 godina ima 407 covjek zna znanje naravno da ga hvali na sva vrata medjutim kad se pale lampice zali sto nije uzeo vw ma da je to sve u 5 deka. Uzimas auto srednje klase stoga ne ocekuj da pdrzavanje bude kako je jedan mislio u rangu 206 . Nije istina da nema problema s elektronikom pravilo nepisano sto vise luksuza to se ima i vise sta pokvariti. Meni je pasat toliko dosadan auto al mnogo bolje auto cjelokupni dojam. Komforniji je al ne udobniji, bolji pregled ceste tu je 407'uzas . Hm probaj oba auta i kupuj sta te zadovoljava jer sve je to tu negdje zavisi sta trazis od auta.
A cudi me na forumu da te nisu nagovorili na v6 benzinca jos se taj padobranac nije pojavio

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
 
Član
i jedno i drugo krš, mrzim oba auta iz dubine duše, pasata ne volim sto je isti kao i cetvorka, neki ga zovu petica, neki pet plus, ne volim ga zbog prednjeg trapa koji je katastrofalan, fino je dok je ispravno i dok su originalni dijelovi, kad počneš kupovat ova naša smećad po autodijelovima e tu se otvara rupa bez dna.

Peugeot , isto tako prednji trapovi, elektronike , fap filteri, neki ce se sad javit da se taj fap ukine softwerom, mozes ti njemu radit sta hoćeš al kad te počne zezat nema tu kraja na neke duge staze, bude ok mjesec dva i ajmo jovo na novo, onda unutra oni displeji od marta do novembra nećeš ništa vidjet šta piše niti na radiu niti na intrument tabli, reparacija košta preko 100 km, i riješio si problem za jedno ljeto, isto tako i na pasatu zna onaj displej na instrument tabli da se pomuti.

a nešto najmrže mi je ovde na forumu kad neko pita za neko auto, nema potrebe citat tekstove, dovoljno je pogledat avatar sliku i jasno ce ti bit kakav te tekst desno očekuje, ako je pezo na avataru onda se taj kune u pezoa, ako je VW, posvađao bi se s cijelim forumom ko mu darne u VW.

ja se namijenjao auta što ovde nije niko, i ja ću ti dat savjet kupi ono sto ti legne srcu, a što se tice kvarova i mana to svako auto ima, neko više neko manje sve je to u pet deka što bi se reklo.
 
Član
Sto se tice auta,nek uzme koje mu se svidja vise,a tj. problem sto niko ne odrzava auto orig.dijelovima jer je kao skupo,npr set zup.remena 800km u ovlastenom i 120000 garancija,jok on ce dati 500km i 70000 garncija i misli da je jeftino prosao itd itd....

Odobreno i poslato od strane Borisa
 
Član
Otac imao 407-icu hdi, ja imao superba 1.9 tdi (skoro kao passat). Ne bih ti preporučio niti jednog, pogotovo ne sa dizel motorom. Sve su to auta sa preko 300 tisuća (stvarnih). Nećeš se usrećiti niti sa jednim al evo. 407-ica ima bolji dizajn, modernija je, ljepša unutrašnjost, motor ljepši sa voziti, tiši. Passat je bolji za kasniju prodaju, manje troši, imaš veći izbor dijelova. Što se tiče kvalitete i održavanja skoro pa isto ti dođe. Ja bih osobno uzeo 407-icu sa benzinskim motorom ili ford mondea sa benzinskim motorom. Jeftinije ćeš ih kupiti, sa manje kilometara i biti ćeš zadovoljniji. Sretno
 
Član
Eto nek' je jeftino dati 600KM za neki usrani set ramena za prednji trap.

Nije isto preplatit neki dio, i govoriti skupo odrzavanje, svako svakog muze ako moze.
Cinjenica je da je jeftino odrzavanje.

Dalje sve ove fejslift verzije, redizajni su poprilicno skupi. Istina nasminkani lijepi.
Ova 407, postaje vec "smece" cijene drasticno padaju svugdje u Evropi ne samo kod nas, vec je znaci vozilo koje je izgubilo svu svoju vrijednost, sada ga spopale godine, dotrajanost. Nekada bilo auto koje bi vecina pozelila, međutim jednostavno nije dizajn koji traje.
Passat 5+ puno para za tehnologiju iz 1996 godine. i cinjenica je da ih je dosta vozalo ljud koji ne paze auto uospte, krajnice, kugle, kineticki sve drobi skripi, diskovi dotrajali tresu aliii "moze jos".
I govori nema boljeg auta, a onda sjede neki sa strane i vidi u kakvom je krsu, pa prica trecem joj koje sranje od auta ne bih ga dzabe vozao.

U tom izboru bolje uzeti BMW e46, sa M optikom, i 320d 110kw.
I imas bezvremenski dizajn auta i danas vrijedan pogleda.

Ali opet u konacnici sto se tice omjera placenog dobivenog, odrzavanja i potrosnje do 5000-10 000KM kod nas u BiH nema nad vw 100%.

Mada i ja imam zelju uzeti Alfu 159, zato sto je bas tip top po meni po izgledu, iako ni od jednog vlasnika, ni majstora ni poznanika nisam cuo da valja bilo cemu, da je auto da te samo glava boli, da se zaobilazi u sto vecem luku.
Cejf je skup, i puno se placa, a Bgm treba gledati koliko se mozes pokriti.
Ne bi dizela nikad ni pogledao... A vazda bi vozao kakvu atmosfersku benzinjaru od par hilajda kubika, da cejf bude cejf.

I da posto ce ti srce prevagnuti, a ti gledas neke solidne motore, koji nisu toliko trosni.
Obavezno gledaj samo ako mozes od kakvog poznanika prijatelja i sl. uzeti.
Jer za 20-30KM dobijes servisnu knjigu sa svim pecatima, racunaima đavolima sta je rađeno mijenjano. Od ovih uvoznih auta, jako je nezahvalno uzimati. Ja redovno viđam natpis na autima, top stanje prodaja i to, a auta 2007 godiste i sl.i bas priej par dana 3 takva kod majstora svercer dotjerao u sva 3 motore potrebno radit, jedan je dosao bez ulja uospte, presao 10km dotjerao do njeg znaci sve zivo se unutra pojebalo, ali je natpis na autu vec spreman, znaci bolje od kakvog poznanika, ili otici maksuz vani pa uzeti, jer tamo su bar po ovlastenim servisima, ne krpi se, tehnicki su rigorozni.
 
Poslednja izmena:
Član
Jaa bi za tu lovu sto planiras uzeti od ova dva auta dao na BMW E39,bolji od oba auta a i danas moderno izgleda i bolji motor ima i kvalitetu enterijera.
 
Top