Član
Cekaj, je li pricamo o starijem meganu RSu ? Na njega sam ciljao i da, to je po meni, najbolji hot hatch iz tog perioda, definitivno.. prednost snage od nekih 25ks vjerujem i da nije nestp pretjerano da bi se osjetilo, pogotovo ako ne osjetis prednost kvalitetnije rijesenog ovjesa po svim testovima..
Sto se tice tih uzbrzanja, samo mi reci po kojoj logici smatras da je brzi chipovan TDI sa fwdom od onog sa 4 motion sistemom od 100, na stranu fabricki podatci koji su tu negdje u stotinku, ali se na chipovanom autu sa brdom obrtnog situacija znatno mjenja kada je start u pitanju..
Nisam nikad snimao niti mi je padalo na pamet, to je relevatno koliko i odokativna metoda mjerenja brzine..
Mislim na novog RS-a, starog nisam vozio, 250 ks, moj auto takođe ima snagu blizu te cifre, zato i kažem da nisam osjetio neku razliku, jer oba auta leže fatastično i to će ti reći svaki vlasnik bilo kojeg od ova dva...
a ovo oko tdi-jeva, brate samo moraš imati dobre gume na autu, ja sam imao conti SC3, jedne od najboljih i auto je kretao ko lud, 4-motion se izvuče maksimalno jednu dužinu i onda nastupa razlika od nekih 250-300 kg i rezultat je sasvim logičan