U policijskoj garaži već 10 vozila

U policijskoj garaži već 10 vozila

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
golf-policija.JPG


Akcija Saobraćajne policije KS u kojoj oduzimaju vozila višestrukim prekršiocima i dalje se nastavlja. Naime, prije četiri dana saobraćajci su oduzeli 10. vozilo koje se sada nalazi u garaži Saobraćajne policije dok Sud ne odluči suprotno.

Policajci su u 22.15 sati zaustavili "golf 2" u ulici Zmaja od Bosne, jer je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, i nije imao registarske tablice. Kada su od vozača zatražili vozačku dozvolu, on je nije imao. Nakon toga su provjerili njegove podatke u registru saobraćajnih prekršaja, i saznali da je vozač napravio čak 162 prekršaja te da je dužan više od 17.000 KM zbog neplaćenih kazni.

- Radi se o mladiću iz Sarajeva koji je rođen 1986. godine. U trenutku zaustavljanja napravio je tri prekršaja, a od ovih 162 čak 58 su najteži prekršaji, kao štu su prolasci kroz crveno svjetlo i prekoračenje brzine - kazao nam je Nusret Selimović, komandir Saobraćajne policije.

Inače, oduzeta vozila kojima višestruki povratnici čine prekršaje ostat će u Saobraćajnoj policiji dok se ne okončaju prekršajni postupci protiv njihovih vlasnika. Kako nam je rekao Selimović, Sud može odlučiti da se vozilo zauvijek oduzme prekršiocu te da se nakon toga može dati i na licitaciju, a novac dobiven od prodaje ići će u budžet.

Kažnjavanje bez efekta

Zdravko Mišanović, pomoćnik komandira Saobraćajne policije, ističe da kod ovih prekršilaca nije postignuta svrha kažnjavanja te da oni dalje nastavljaju sa prekršajima, i da policiji nije ostalo ništa drugo nego da vozila oduzimaju.
 
Član
ma sta rec ba ovo :icon_confused:
ovo samo kod nas moze
i ta slika , ako ima slika meni se ne vidi
 
Administrator
opet isti momak:icon_question:

ma ja licitacija pa u budzet samo nek je budzetu taman a ostalim kako god:icon_biggrin:
 
Takav delegat je predprošle godine ubio dvije djevojke na Alipašinu. Nekim majmunima treba zabraniti i u tramvaju da se voze.:icon_mad:
 
Član
Svasta 162 prekrsaja,da je sve kako treba trebao bih dobit kazne par godina debelu novcanu i batina bi mu jos dao pa bi vidio bil opet......bem ti zakon.......:icon_mad::icon_mad::icon_mad:
 
Član
Neka neka... nek oduzimaju... tako i treba... zašto nekome treba da proleti 120Km/h kroz crveno i rizikuje tako i moj i svoj život... takvim ne samo da treba oduzimati vozila zbog kazni već im oduzzeti vozačku za sva vrmena....

Svaka čast policiji na ovome!!! PODRŽAVAM!!!!
 
Član
sto rece Astra, opet ce on voziti...kupice nekog krsa od 200 KM pa ce opet divljati po starom...NAZALOST!!!:icon_mad:

pozitivna stvar za nas u tom oduzimanju auta je sto se na licitacijama kad budu moze kupiti neko auto za veoooma malo para...naravno ako ga neki inspektor ne mazne sebi:D
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top